Львівська область хоче підписати угоду про співпрацю з Тюрінгією

|

Заступник голови облдержадміністрації Степан Лукашик провів зустріч з делегацією Вільної Держави Тюрінгії (Німеччина), до якої увійшли керівником бюро Європейської Комісії в державній канцелярії Землі Тюрінгія др. Матіасом Шульце та представником Державної канцелярії Землі Тюрінгія Др.Др. Горгмайєром, повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації.

Степан Лукашик зазначив, що одним з пріоритетів стратегії розвитку Львівської області є поглиблення контактів з країнами, що мають високий економічний потенціал. Співпраця з Німеччиною та Львівщиною є активною та плідною, адже серед найважливіших інвестиційних партнерів регіону Німеччина займає друге місце – 47 млн. дол. США (13,4% від загального обсягу інвестицій), на першому – Польща – 63 млн. дол. США (18%). На Львівщині утворено 119 підприємств за участю німецького капіталу.

Німеччина є одним з основних торговельних партнерів Львівщини і за обсягом торгівлі займає 3 місце серед країн, з якими співпрацюють підприємства і організації області.Так, протягом 2004 року зовнішньоторговельний оборот області з Німеччиною склав 231,9 млн.дол.США (13,4% від загального обсягу міжнародної торгівлі області), при експорті – 99,2 млн. дол. США (15,7% загального експорту) та імпорті – 132,7 млн. дол. США (12,1% загального імпорту). Порівняно з 2003 роком обсяг зовнішньоторговельного обороту збільшився на 31,7 млн. дол. США, при цьому експорт збільшився на 20,9 млн. дол. США або на 26,7%, а імпорт на 10,8 млн. дол. США або на 8,9%. Найбільші обсяги інвестицій з Німеччини внесено у машинобудування та деревообробку.

Степан Лукашик передав гостям проект угоди про співробітництво, яке, як передбачається, буде підписане у ІІ півріччі цього року під час наступного візиту німецької делегації.

Окрім того, заступник керівника області запропонував розглянути можливість відкриття прямого авіасполучення між Львовом та Тюрінгією.

Представники Вільної Держави Тюрінгія висловити бажання розвивати міжрегіональну співпрацю, зокрема провести у цьому році презентацію Львівщини у себе на Батьківщині, запросили групу працівників органів виконавчої влади та Торгово-Промислової Палати для участі в навчальних програмах, що фінансуються ЄС. Також, вони зацікавлені у налагодженні тісної співпраці між ТПП Львова та столицею Тюрінгії Ерфуртом.

Це перший візит делегації Вільної Держави Тюрінгія на Львівщину. Метою візиту делегації є налагодження міжрегіональної співпраці між Львівщиною та Тюрінгією.

Крім зустрічі в облдержадміністрації, програмою перебування також передбачено зустрічі з керівництвом Львівського міськвиконкому, директором інституту архітектури при НУ “Львівська політехніка” А.Павлівим, директором Першого українського театру для дітей та юнацтва В.Мочаліним, а також відвідання декількох промислових підприємств області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *