“Оптіма-Інвест“ розвиває облігаційний ринок Західної України

|

Як стало відомо кореспонденту „Львівського порталу“, інвестиційна компанія „Оптіма-Інвест“, відома організацією облігаційного займу ТК „Інтермаркет“ у жовтні минулого року, проводить випуск облігацій рівненського підприємства “Укртехнофос”.

На цей раз сума емісії дещо скромніша — 5 млн.грн. Нагадаємо, що „Інтермаркет“ випускав облігації на 10 млн. грн., які, до слова, були розміщені менш ніж за два тижні.

Як повідомили у прес-службі компанії, рішення про проведення емісії „Укртехнофосу“ зафіксоване в угоді, підписаній 19 січня 2005 р. у Львові. Таким чином, „Оптіма-Інвест“ продовжує розвивати ринок облігаційних запозичень на Заході України.

„Після вдалого розміщення випуску облігацій ТК „Інтермаркет“ у жовтні минулого року, це буде вже друга організована нами емісія, – говорить директор „Оптіми-Інвест“ Андрій Дрібнюк, – будемо сподіватися на такий самий успіх, як і минулого року“.

Оптимізм організаторів емісії цілком виправданий. ТзОВ „Укртехнофос“ один з провідних українських виробників мінеральних добрив. Підприємство працює на території усіх областей західної, північної та центральної частин України. Має дві зареєстровані філії – у Києві та Вінниці.

Об’єм реалізації продукції за 2003 рік склав 20 млн. 897 тис. грн., за 2004 рік – 53 млн. 447 тис. грн. Об’єми збуту зросли майже у 2,5 рази.

За словами генерального директора ТзОВ „Укртехнофос“ Юрія Супрунюка у підприємства амбітні плани: „Цього року ми маємо намір зберегти динаміку зростання об’ємів збуту. Емісія облігацій дасть можливість поповнити обігові кошти і вийти на нові ринки“.

Зазначимо також, що ТзОВ „Укртехнофос“ стало першою рівненською компанією, що вже другий раз проводить випуск облігацій. Об’єм попередньої емісії складав 1 млн. грн..

Основні параметри емісії:

Обсяг випуску 5’000’000,00 (п’ять мільйонів гривень) грн.

Форма випуску Бездокументарна

Номінал однієї облігації 1000,00 (Одна тисяча гривень) грн.

Термін обігу 2 роки

Дата початку обігу 12 квітня 2005 року

Термін розміщення 60 днів

Дата початку розміщення 12 квітня 2005 року

Кількість купонних періодів 8 (вісім)

Тривалість купонного періоду 91 день

Відсоткова ставка (річних) на перший – четвертий купонні періоди – 18 %;

на наступні (5-8) купонні періоди – визначається емітентом в залежності від ринкової ситуації)

Валютна дохідність – 12 % річних у дол. США

Оферта Річна

Дата повідомлення про встановлення відсоткової ставки на 4-8 купонні періоди за 45 днів до закінчення 4-го купонного періоду

Депозитарій ВАТ „МФС“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *