Оприлюднено проект змін до податкової звітності з ПДВ

|

На офіційному сайті ДПА України (www.sta.gov.ua) в розділі „Проекти нормативно-правових актів“ та сайтах Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.business-rada.kmu.org.ua, www.rp.org.ua) розміщено проект наказу ДПА України “Про затвердження змін до податкової звітності з податку на додану вартість“ й аналіз регуляторного впливу цього акту, повідомляє прес-служба ДПА у Львівській області.

Відповідно до Закону України від 15.06.2004р. “Про внесення змін до Закону України „Про податок на додану вартість. (щодо поставки житла та землі)“ у податкових деклараціях з ПДВ та додатках до них й Порядку їх заповнення, затверджених наказами ДПАУ від 30.05.1997р. ≤166 (зі змінами і доповненнями) та від 23.10.1998р. ≤499 (зі змінами і доповненнями), слова „продаж“ та „надання“ буде замінено на слово „поставка“ у відповідних відмінках.

У зв.язку з закінченням терміну дії статті 9 Закону України .Про Державний бюджет України на 2004 рік., якою було встановлено що порядок експортного відшкодування ПДВ залежав від обсягів фактично отриманої валютної виручки за продаж товарів (робіт, послуг), пропонується скасувати пункт 1 наказу ДПА України від 02.02.2004 ≤63. А саме, виключити з Розрахунку експортного відшкодування (додаток 1 до Податкової декларації з податку на додану вартість) ті позиції, що стосуються відшкодування сум ПДВ в розмірі відсотку податкового

кредиту податкового періоду, що дорівнював частці обсягів фактично отриманої валютної виручки за продаж товарів (робіт, послуг) на експорт у загальному обсязі експортних операцій, що оподатковуються за нульовою ставкою.

Також у зв’язку з закінченням терміну дії пункту 11.39 Закону України „Про податок на додану вартість“, передбачено скасування Розрахунку погашення простроченої бюджетної заборгованості з ПДВ (додаток 4 до Податкової декларації з податку на додану вартість). Такий розрахунок відповідно до норм законодавства надавали податковим органам платники податку, які здійснювали ввезення на митну територію України зернових культур, що підпадали під визначення кодів УКТ ЗЕД 1001100090, 1001909900, 1002000000, та надавали органам митного контролю

податковий вексель терміном до 180 днів.

Крім того, передбачається доповнити форми податкових декларацій з податку на додану вартість рядками 12.5 „товари, що ввезені у пільговому режимі та використані не за цільовим призначенням“. Форми декларацій доповнюються новим рядком для надання можливості платникам податку, які ввезли на митну територію України товари у пільговому режимі, але використали їх не за цільовим призначенням (наприклад, суб’єкт території пріоритетного розвитку використав товар не для реалізації інвестиційного проекту, а для подальшого продажу), включити суми ПДВ до податкового кредиту.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, а також їх об.єднань до проекту наказу ДПА України „Про затвердження змін до податкової звітності з податку на додану вартість“ можна надсилати упродовж 1 місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову . 04655, МПС, м.Київ-53, Львівська площа, 8, Державна податкова адміністрація України, Департамент методології та електронну – [email protected] .

Зауваження та пропозиції також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову . 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну : [email protected] .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *