„Укртелеком“ має намір підвищити тарифи

|

Національний оператор зв’язку ВАТ „Укртелеком“ вважає за необхідне підвищити вартість своїх послуг для вітчизняних споживачів на 10–20%, щоб уникнути збитків. Про це заявив глава правління ВАТ „Укртелеком“ Георгій Дзекон, повідомляє proUA.

Дзекон пояснив, що раніше збитковий тариф на місцевий зв’язок компенсувався високою прибутковістю міжнародних переговорів. Однак, за його словами, останнім часом на ринок вийшли нові компанії, що пропонують споживачам дешеві тарифи на розмови із закордоном. Через це абоненти припиняють користування даною послугою „Укртелекому“.

Разом з тим, Дзекон вважає за можливе знизити вартість дзвінка зі стаціонарного телефону на мобільний. „Вартість внутрімережного дзвінка в багатьох операторів мобільного зв’язку нижча ніж 50 копійок, і цей тариф не регулюється. А вартість дзвінка зі стаціонарного телефону на мобільний у розмірі 1,2 гривні регулюється державою. Оператори мобільного зв’язку використовують це, як конкурентну перевагу, і ми бачимо перетікання трафіка“, – сказав він.

Нагадаємо, „Укртелеком“ контролює більш як 80% ринку місцевої телефонії, обслуговуючи більше ніж 9 млн. абонентів, і володіє найрозгалуженішою первинною мережею ВОЛС, загальною довжиною більш як 12 тис. км.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *