Рішення ДЦКПФР стосовно ПІФів КУА „Оптіма-Капітал“

|

КУА „Оптіма-Капітал“ отримала повідомлення з Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про те, що усі чотири ПІФи, створені компанією, „визнано такими, що відповідають вимогам щодо мінімального обсягу активів ІСІ“.

Таке рішення ДЦКПФР прийняла 15 грудня цього року, підтвердивши таким чином обґрунтованість прагнень „Оптіма-Капітал“ зайняти гідне місце на ринку управління активами інститутів спільного інвестування України. Тим більше, що на даний момент активи декількох фондів значно перевищують показник мінімального обсягу активів.

Зокрема, по фонду „Професійний“ даний показник, який встановлений на рівні 300 тис. грн., уже перевищений у п’ять разів. Ще два фонди – „Надійний“ і „Збалансований“, – перевищили мінімальний обсяг активів ІСІ більш ніж у півтора рази.

Раніше повідомлялося про розміщення інвестиційних сертифікатів усіх чотирьох фондів, створених КУА „Оптіма-Капітал“. Сума активів під управлінням складає 2 млн. 820 тис. грн.

У фонді „Професійний“ акумульовано 1 млн. 500 тис. грн., у ПІФі „Стратегія“ – 320 тис. грн. Інвестфонд „Збалансований“, так само, як і фонд „Надійний“ наповнено на 0,5 млн. грн. кожен.

Довідка про компанію

Компанія з управління активами (КУА) „Оптіма-Капітал“ входить у групу компаній „Оптіма“, яка об’єднує фінансову компанію „Оптіма-фінанс“ та інвестиційну компанію „Оптіма-Інвест“. Групу було створено як універсальну фінансову інституцію (інвестиційний банк) з метою забезпечення клієнтів максимально можливим набором послуг на фінансовому ринку

ІК „Оптіма-Інвест“ організувала емісію облігацій Торгової Компанії „Інтермаркет“. Цінні папери на суму 10 млн. гривень були розміщені менш ніж за два тижні.

Сума активів чотирьох фондів, які знаходяться під управлінням КУА „Оптіма-Капітал“ складає 2 млн. 820 тис. грн.

Сукупний статутний капітал компаній, що входять у групу „Оптіма“ складає більше 3 млн. грн.

Довідка про пайові інвестиційні фонди

Пайовий інвестиційний фонд (ПІФ) – відносно новий фінансовий інструмент на українському фондовому ринку. Якщо вкладник не бажає обмежуватися лише банківськими депозитними програмами, а шукає альтернативних способів інвестування, ПІФ є одним з інструментів розміщення вільних коштів

Російський досвід свідчить про те, що інститути спільного інвестування вже зараз є сильним конкурентом для банківського сектору з точки зору залучення коштів. Сума активів під управлінням складає 219 млрд. RUR Ставки дохідності коливаються в межах від 15% до 70%. Російська Національна Ліга Управляючих зафіксувала найбільше підвищення вартості паїв з початку 2004 року на рівні 70,28%.

Обсяг ринку американських фондів спільного інвестування сягає 1,9 трильйона USD.

Сума активів під управлінням польських ІСІ сягає 10 млрд. USD

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *