Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Глава УГКЦ привітав українців з Різдвом Христовим:

|

“Дорогі в Христі, щойно минув період великого політичного напруження, і безумовно, велика тепер спокуса коментувати те, що сталося, дивитись вперед, догадуватися, що може статися далі. Але мені здається, що ми знаходимося в хвилинах нашого року, в яких треба звернути особливу увагу на те, що нагадує нам про Бога. Бо, власне, на тлі отого, що відбулося, у тих наших переживаннях ми можемо краще відчути, що Бог провадить нас.

Може, таке особливе відчуття було 15 років тому, коли розвалювався Радянський Союз. Це також подія, яка не була винятково ділом людських рук. Цього року ми пережили хвилини, коли також можемо сказати, що Бог провадив, провадить і буде провадити наше суспільне життя. Наш нарід щиро молився, відчував, що Бог з нам, що Бог вислуховує молитви.

Бог дав нам так, щоб ми знали себе краще, знали один одного краще, знали наші людські проблеми, суспільні та всенародні проблеми. І коли ми тепер будемо думати, як їх розв’язувати, не забуваймо, що Бог є з нами, що Бог вислуховує молитви.

У цей Різдвяний час я хотів би вас просити молитися далі, щоби Бог провадив нас своїми шляхами, щоби ми радо йшли тими дорогами, які Він нам вказує, щоби ми жили так як Він це від нас хоче. Різдво – це хвилина, це свято, у якому ще раз дуже виразно пригадуємо собі, що Бог нас дуже любить, бо Він до нас хотів аж прийти.

Кожному із Вас, бажаю, щоб ми це Різдво пережили, використавши належно наш цьогорічний досвід, щоб ми справді відчули в глибині нашого серця, що ми в руках Божих. Це буде особлива краса цьогорічного Різдва. Відчути це, зрозуміти це та передати це один одному – з цілого серця вам бажаю.

Христос Рождається.

Славіте його”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *