Графік роботи банків на період до Різдвяних свят

|

Національний банк України затвердив особливий порядок роботи банків у період завершення звітного року. У телеграмі до банків у четвер сказано, що у зв’язку із завершенням банківською системою України операцій 2004 року і проведенням технологічних робіт, пов’язаних з початком нового звітного року, встановлюється особливий порядок роботи банків 29-31 грудня 2004 року і 4-6 січня 2005 року, повідомляє „UaToday“.

Зокрема, 29 грудня система електронних міжбанківських переказів НБУ працюватиме в режимі продовженого банківського дня на дві години.

30 грудня НБУ визначить офіційний курс гривні до іноземних валют з 31 грудня 2004 року до 5 січня 2005 року включно. Цього дня мають бути завершені всі розрахунки з державним і місцевим бюджетами, а також всі трансакції з іншими клієнтами.

31 грудня банки відкривають операційний день з поточною датою 31.12.2004 і виконують тільки операції в межах банк-юридична особа. Торговельна сесія на міжбанку не проводиться. Тим часом до 13.00 учасники системи електронних платежів можуть здійснювати початкові платежі між банківськими установами, які підпорядковуються одній юридичній особі.

4 січня 2005 року банки працюють без клієнтів і забезпечують комплекс робіт, пов’язаних з початком нового звітного року. В разі потреби банки здійснюють касові операції 1-4 січня 2005 року включно. Торговельна сесія на валютному ринку не проводиться.

5, 6 січня банківська система працює у звичайному режимі. Торговельна сесія на міжбанку проводиться в звичайному режимі.

Крім того, відповідно до телеграми, заробітну плату за термінами, що припадають на 1-9 січня, а також заробітну плату та інші платежі соціального характеру за другу половину грудня поточного року банкам дозволили виплатити достроково.

З метою безперебійної діяльності банківської системи і забезпечення платежів соціального характеру НБУ зобов’язав свої територіальні управління до 30 грудня включно провести підкріплення операційних кас банків готівкою в необхідних розмірах, а банкам – одержати готівку і забезпечити безперебійну роботу банкоматів у святкові дні.

ІА „Гаряча лінія“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *