Юрій Кужелюк, голова ЛМО УНП, депутат Львівської міської ради: „Де-факто обласний штаб Януковича очолив секретар Донецької міськради”

|

“Учора до Львова прилетів секретар міськради міста Донецьк Микола Левченко, який зустрівся з секретарем Львівської міськради Зеновієм Сіриком. Він сказав, що до Львова прилетіло чартерними рейсами 500 осіб, тобто вони не забезпечать всі комісії своїми членами, але водночас пан Левченко спростував слова Олексія Радзієвського, який казав, що тут не хочуть приймати і не поселяють – Левченко заявив, що жодних проблем з поселенням донецьких чи зустрічами немає, ніхто їх тут не лякає.

Секратр міськради Донецька також заявив, що вони не приїхали фальшувати вибори, оскільки до того не звикли і не знають, як це робиться. За його словами, вони повині забезпечити правильне проведення виборів, оскільки Донецька область займається Львівською областю, а Донецьк – Львовом і навпаки. Після того, як ми запитали чому прилетіло лише п’ятсот осіб, пан Левченко повідомив, що так вийшло.

Я також запитав його, чому О. Радзієвський говорив, що донецьких спостерігачів відмовляються поселяти і що навіть пишуть, нібито вони звертаються до штабу Ющенка. На що пан Левченко підтвердив, що пан Радзієвський жодної ролі у виборчому процесі, у роботі з членами комісій з Донецька не відіграє, всім цим займається виключно донецький штаб. Отже пан Радзієвський є таким собі звичайнісіньким рупором, він чимось схожий на Тараса Чорновола, який весь час говорить, як тут страшно на Галичині.

Завдання пана Левченка координувати роботу на Львівщині, він відповідає за перебування членів комісій, де-факто він очолює штаб Януковича на Львівщині. Відповідально також хочу сказати, що попри всі звинувачення Радзієвського, що органи влади штабові ніяк не сприяють, від нього не надійшло жодної офіційної заяви з приводу якоїсь допомоги, хоч міська рада не зобов’язана це робити. За законом кожен штаб має сам забезпечити перебування свої членів в області чи місті. А оскільки керівник штабу не звернувся до влади, не може забезпечити перебування людей, то це свідчить або про його небажання проводити вибори або про абсолютну організаційну бездарність.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *