Сендега підписав розпорядження про страхування об’єктів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій

|

Цими днями голова облдержадміністрації Олександр Сендега підписав розпорядження “Про заходи щодо страхування об’єктів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій”. Керівник області доручив головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення вжити заходів щодо страхування об’єктів державної та комунальної власності, розташованих на території відповідних районів та міст, від ризиків, пов’язаних із виникненням надзвичайних ситуацій – повідомляє прес-служба ЛОДА.

Окрім того, голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення спільно з головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації та територіальним управлінням Держнаглядохоронпраці по Львівській області зобов’язані забезпечити постійний контроль за дотриманням суб’єктами підприємницької діяльності, які експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки, вимог

ст. 7 Закону України „Про страхування” та ст. 13 Закону України „Про об’єкти підвищеної небезпеки” в частині здійснення обов’язкового страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна аваріями на цих об’єктах.

Згідно з розпорядженням, ГУ сільського господарства і продовольства ОДА організовуватиме моніторинг дотримання вимог ст. 7 Закону України „Про страхування” в частині здійснення обов’язкового страхування врожаю сільськогосподарських культур і багаторічних насаджень та тварин на випадок загибелі, знищення, вимушеного забою від хвороб, стихійних лих та нещасних випадків.

Також Сендега доручив провести страхування особового складу цих служб та формувань на випадок травмування або загибелі під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, керівникам суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності, у структурі яких створено аварійно рятувальні служби та формування.

Відповідно до розпорядження головне фінансове управління облдержадміністрації зобов’язане при складанні проектів відповідних бюджетів, бюджетних запитів до проекту державного бюджету, кошторисів видатків на утримання відповідних підприємств, установ, організацій передбачати кошти на здійснення страхування відповідних категорій працівників та підпорядкованих об’єктів. Контроль за виконанням розпорядження покладено на першого заступника голови облдержадміністрації Богдана Матолича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *