Сто жінок Львівщини започаткували бізнес за допомогою Асоціації жінок-підприємців

|

Починаючи з 1996 року сто жінок Львівщини, отримавши через Позичковий фонд Асоціації жінок-підприємців кредити, започаткували власний бізнес, – повідомила сьогодні, 17 грудня, на засіданні Львівського прес-клубу реформ виконавчий директор Асоціації жінок-підприємців Олександра Байцар.

О. Байцар сказала, що “до нас в Асоціацію жінка приходить з ідеєю, яку ми пропрацьовуємо, а також навчаємо того, як правильно втілити ідею у справу. Згодом ця жінка як підприємець стає переможцем обласних конкурсів, бере участь у номінаціях “Кращий підприємець року”.

Виконавчий директор Асоціації розповіла про випадок, коли до них за допомогою звернулась жінка зі села Старяви. “Вона була абсолютно розгублена, не мала роботи та можливості виїхати на заробітки. Спершу ми допомагали їй суто психологічно, а виявивши у неї талант до пекарства допомогли його реалізувати. Вона почала випікати пиріжки, а потім відкрила їдальню, торгові точки, і сьогодні вона є успішним підприємцем”.

У 1996 році внаслідок реалізації економічних проектів львівського відділу “Союзу українок” були створені бізнес-клуби, які у вересні 2001 року об’єднались в Асоціацію жінок-підприємців, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Асоціація жінок-підприємців є структурована і має обласне підпорядкування. Вона об’єднує жінок, які займаються підприємницькою діяльністю. Асоціація забезпечує своїм членам можливість брати участь у всіх акціях – форумах, навчальних семінарах, і за період з 1996 до 2004 року членами та слухачами Асоціації стало понад 1000 жінок. На навчальних семінарах жінки здобувають правові, економічні та менеджерські навички із започаткування приватної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *