Львів має отримати ліміт в 11 млн кубометрів газу

|

Ще сьогодні львівські теплопостачальні організації маю отримати ліміт газу в обсязі 11 млн. кубометрів, повідомив під час прес-конференції директор львівської філії ДК “Газ України” Олег Щудлюк. Він підкреслив, що це робиться незважаючи на те, що рівень розрахунків за спожити газ становить прибоизно 50%, як в обласному центрі, так і загалом по області.

Водночас він разом з іншими промовцями закликав населення активно розраховуватися за спожите тепло, бо саме теплопостачальні організації є найбільшими боржниками за спожитий газ. Деякі з них не мають затверджених лімітів на постачання газу і реально займаються несанкціонованим відбором газу, що призводить до зниження тиску у газотранспортних мережах.

Розрахунок населення становить понад 100%, а тепловики – менше 80%. Відтак представники газопостачальних і газотранспортних організацій та місцевої влади закликали жителів Львова та області терміново розрахуватися за спожите тепло, щоби тепловики могли самі розрахуватися за газ і таким чином забезпечити затвердження лімітів, необхідних для нормального теплопостачання в умовах зниження температури. За словами Олега Щудлюка, останнє дуже важливо, бо зниження температури повітря навіть на градус спричиняє збільшення споживання на сотні тисяч кубометрів. “14 грудня жителі Львівської області спожили трошки більше одного мільйона кубометрів, а вже 15 грудня – майже 1,8 млн. кубометрів, тодія к температура знизилася на два градуси” – сказав Олег Щудлюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *