ЄБРР надасть Україні 200 млн. доларів під програми розвитку малого та середнього бізнесу

|

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку схвалила 14 грудня програму фінансування середнього, малого та мікробізнесу в Україні на суму 200 млн. доларів,

Як повідомляє „proUA”, передбачається, що ця програма буде реалізуватися безпосередньо через українські комерційні банки без залучення державних гарантій і участі Національного банку України. Також очікується, що договори з українськими комерційними банками на роботу в межах зазначеної програми будуть укладені у 2005 році. Надання такого кредиту набирає чинності після підписання відповідної угоди між ЄБРР і позичальником.

Дві попередні кредитні лінії ЄБРР для підтримки малих і середніх підприємств реалізувалися через НБУ під державну гарантію.

Договір по першій лінії було підписано 1994 року і він діяв до 2000 року. За цей час коштами кредиту було профінансовано 155 проектів на суму 135 млн. доларів.

Договір по другій лінії був підписаний у 1998 році і діє до цього часу. Його розмір становить 88 млн. доларів, а в його обслуговуванні беруть участь 8 банків: „Ажіо“, „Аваль“, ВАБанк, „Надра“, „Форум“, Укрсоцбанк, Міжнародний Комерційний Банк і Кредитпромбанк.

Загальна сума інвестицій ЄБРР в Україні по 63 проектам становить1,5 млрд. євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *