Михайло Курочка, начальник ЛМУ УМВСУ у Львівській області:”Технології, які застосовувалися 21 листопада, були надзвичайно брутальними”

|

„Я мав нагоду, починаючи з міліціонера, дільничного інспектора та з посади керівника, стежити за виборами так званих імперських часів. Тому скажу відверто, що ті політтехнології, які застосовувалися 21 листопада, були надзвичайно брутальними і певною мірою всі вони кваліфікуються певними статтями Кримінального Кодексу України.

Що стосується 21 листопада, то можу констатувати, що саме близько 17 години відбувався по великому рахунку задум тих осіб, які, як на мене, вдалися до системних правопорушень. Оскільки було не одне правопорушення, а декілька, то я гадаю, що вони швидше всього мали на меті повністю зірвати вибори на тій чи іншій дільниці. Тут треба бути об’єктивним.

Усі правопорушники, яких можна було затримати, були затримані. Правопорушення задокументовані належним чином, і матеріали передані для подальшого реагування прокуратурі. У нас залишилися тільки ті матеріали, які кваліфікують нам згідно чинного законодавства. Мова йде про замінування, що мали місце по 117 та 120 виборчому округу. Там порушені кримінальні справи за статтею 259 ККУ, триває розслідування. Але є складність встановити особу, яка телефонувала в ту чи іншу дільничну комісію”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *