Олексій Радзієвський: “У мене сумління чисте” - „Львівська газета“, 14 грудня

|

Виборчий штаб Віктора Януковича у Львівській області, який лише минулої суботи відновив свою роботу, зіштовхнувся з неабиякою кадровою проблемою. Річ у тому, що штабники Віктора Федоровича, внаслідок низького рейтингу свого кандидата на теренах нашого регіону, не можуть набрати потрібної кількості членів у склади виборчих комісій. Окрім того, навіть особи, які представляли інтереси пана Януковича на попередніх етапах виборів, відмовляються надалі це робити. Однак у Олексія Радзієвського, керівника обласного виборчого штабу В. Януковича, є власна версія цієї проблеми та виходу з неї.

– Унаслідок політичних переслідувань ми настільки загнані, що маємо надзвичайно серйозну проблему з організацією участі у цих виборах. Питання стоїть надзвичайно гостро. Причиною цього став некерований процес, коли в наших опонентів почало зашкалювати політичну температуру. Відтак людей, які голосували за Віктора Януковича, оголосили, грубо кажучи, ворогами народу, і вони опинилися під постійно діючим політичним пресингом. Тепер ці особи просто бояться працювати у складі дільничних виборчих комісій від Віктора Януковича.

– Який ви бачите вихід з цієї непростої ситуації?

– Вихід один, і я вноситиму його у вигляді пропозиції “Нашій Україні”, а саме: публічне спростування всіх акцій проти свого політичного опонента та гарантії забезпечення конституційного порядку під час проведення виборів. Верховна Рада прийняла закон про проведення повторного голосування

26 грудня, і всі без винятку учасники процесу повинні дотримуватися вимог цього закону. Вони зобов’язані виявляти політичну культуру і з повагою ставитися до права людини на висловлення своєї думки, політичної позиції. В нашому варіанті, на території Львівської області цей принцип знівельовано, він не працює. Нині того, хто дозволить собі заявити, що він підтримує В. Януковича, відразу зараховують до розряду ворогів, на нього вішають штамп.

– Але ж ви не побоялися в такій ситуації, яку описуєте, знову очолити виборчий штаб?

– Мені нічого боятися, оскільки сумління у мене чисте. І в першому і в другому турі я організовував вибори без жодних фальсифікацій і порушень чинного закону не допустив. Навпаки, всі фальшування і технології застосовувалися з боку “Нашої України”, і цьому є багато документальних підтверджень.

Взагалі, я як громадянин України маю право на свою позицію, думку, на вільне волевиявлення. Ніхто мені не може заборонити думати так, як хочу. Ніхто не має права – ні морального, ні юридичного – мене за це критикувати, не говорячи про всі ці дії, які сьогодні доводиться терпіти. Я залишаюся при своїй думці, при своїй політичній позиції і вважаю, що абсолютно демократично було б і нашим політичним опонентам замислитися над тим, що вони роблять і до яких наслідків може призвести та перекручена демократія, яку вони сьогодні хочуть запропонувати суспільству.

– Чи будете вносити корективи в складах виборчих комісій? Для прикладу, відкликати тих осіб, які представляли інтереси вашого кандидата на попередніх етапах виборів і не виправдали сподівань?

– Без сумніву, корективи обов’язково будуть, і з нашого боку, і з боку “Нашої України”.

Розмовляв Андрій Горуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *