Сендега підписав розпорядження про доплату за вивіз сміття

|

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега підписав розпорядження щодо встановлення доплати за вивезення та знешкодження твердих побутових відходів, – повідомила прес-служба ЛОДА. Нагадаємо, до облдержадміністрації звернувся виконком Львівської міської ради з проханням переглянути розмір квартирної плати, в тому числі збільшення плати за вивезення твердих побутових відходів.

За інформацією головного управління економіки ОДА, в результаті росту цін на паливно-мастильні матеріали, збільшення суми екологічного збору витрати спеціалізованих підприємств з вивезення та знешкодження побутових відходів зросли до 622 тисяч гривень в місяць або на 20% за рік. Одночасно за рахунок діючих тарифів підприємства житлового господарства не в стані відшкодувати у повному обсязі реальні витрати підприємств, що надають послуги з вивезення та знешкодження побутових відходів. Внаслідок цього збитки житлових господарств Львова щомісяця складають 236 тисяч гривень.

Як реальне вирішення даної проблеми та з метою недопущення кризової ситуації на ринку надання послуг із збирання, вивезення і знешкодження ТПВ у місті Львові, прийнято розпорядження голови облдержадміністрації в частині встановлення доплати за вивезення та знешкодження твердих побутових відходів у розмірі восьми копійок за квадратний метр загальної площі житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *