Харківський тракторний завод розширює географію експорту

|

Харківський тракторний завод виграв тендер на поставки тракторів малої потужності ХТЗ-2511, а також тракторокомплектів у Грузію.

Як повідомив кореспонденту УНІАН представник Кутаїського автомобільного заводу Олександр КЕБУЛАДЗЕ, Грузія давно потребує техніки такого класу і шукає партнера, який би задовольнив запити аграріїв Кавказу.

За його словами, ХТЗ виграв тендер, у якому брали участь іноземні фірми, зокрема, з Японії та Китаю. О.КЕБУЛАДЗЕ особливо підкреслив, що Президент Грузії Михаїл СААКАШВІЛІ схвалив політику грузинських машинобудівників, спрямовану на пошуки “надійного партнера”, і, зокрема, націлив на зміцнення ділових взаємовигідних контактів з провідним українським виробником сільгосптехніки.

За словами О.КЕБУЛАДЗЕ, на Кутаїському автозаводі розробляється програма спільного з ХТЗ виробництва тракторів малої потужності, передусім для фермерських господарств Грузії. Обсяги виробництва такого класу тракторів можуть становити до 150 одиниць техніки вже в 2005 р. Водночас, зазначив він, при успішній реалізації цієї програми, а також з урахуванням того, що в регіоні відсутнє виробництво подібної техніки, автозавод планує і поставки тракторів спільного виробництва на експорт – в Азербайджан, Вірменію, країни Середньої Азії, можливо, – в Туреччину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *