Юрій Кужелюк, член КНП Львівщини, депутат міської ради: “Із Львівської області поїде від чотирьох до шести тисяч спостерігачів”

|

“Віче, яке безперервно діяло перед Оперою діяло з вівторка після другого туру до вчорашнього дня, було для того, щоби інформувати людей про останні події, скеровувати їх на якусь роботу – пікетування певних установ. Це була акція протесту і заклик людей бути на майдані. Ми таким чином підтримували київські акції та закликали людей їхати в Київ, щоб досягнути максимального результату: добитися ухвали Верховного суду і Верховної ради щодо зміни законодавстра про вибори.

Оскільки ці вимоги виконано, то зараз необхідно приступити до другої фази: від формування дільничних комісій, формування територіальних комісій до формування корпусу спостерігачів, які поїдуть в інші області з нашої, а поїде їх багато. Це вже зовсім інша робота, тому ми неперервну роботу припинили вчора, а сьогодні о шостій годині буде загальноміське віче за участю Петра Олійника, яке вже підведе підсумки і далі ми приступаємо до активної роботи по формуванню дільничних виборчих комісій.

Шодо організації технічної сторони виборів, то звичайно терміни стислі, але скорочено дільничні коімсії і ТВК там треба давати по декілька чоловік від кандидата. Я думаю ми з цим справимось, йде мова про те, щоби й інша сторона подала відповідні кандидатури. Зараз наш штаб практично має тих людей, бо вони працювали в дільничних комісіях минулих і достойні того, щоби попрацювати за новим поданнням. Також доведеться проводити тренінги щоби довести суть нового законодавства. А щодо кількості спостерігачів, які поїдуть зі Львівщини, то вони поїдуть в якусь визначену область, думаю, їх буде від чотирьох до шести тисяч людей, а що це буде за область вирішать на засіданні центрального штабу.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *