Борги міністерства оборони погашає НАК „Нафтогаз України“

|

Кабінет Міністрів України доручив НАК „Нафтогаз України“ перерахувати в листопаді і грудні 2004 року до спеціального фонду державного бюджету кошти в розмірі 58 млн. грн. і 42 млн. грн., відповідно, в рахунок погашення боргу Міноборони. Про це сказано у розпорядженні Кабміну „Про внесення змін у розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 р. №207“ (N 884-р від 6 грудня 2004 р.), текст якого опублікований на сайті Верховної Ради України.

Зокрема, в Розпорядженні сказано, що Міноборони, НАК „Нафтогаз України“ і Державному казначейству необхідно врахувати вказанi кошти як погашення заборгованості НАК „Нафтогаз України“ за Угодою між Кабінетом Міністрів України і урядом Російської Федерації про передачу з України до Російської Федерації важких бомбардувальників, оснащених для ядерних крилатих ракет повітряного базування великої дальності типу ТУ-160 і ТУ-95МС, крилатих ракет повітряного базування (КРПБ) великої дальності та устаткування.

Згідно з повідомленням УНІАН, Кабмін доручив Міноборони і Державному казначейству направити вилучені кошти на проведення розрахунків з погашення заборгованості військовослужбовцям і працівникам, які звільняються у зв`язку з реформуванням Збройних Сил.

При цьому, Кабмін скоротив на 100 млн. грн. – з 6,712 млрд. грн. до 6,612 млрд. грн. – завдання „Нафтогазу України“ з мобілізації до держбюджету в 2004 році податків, зборів і погашення податкового боргу.

Згідно з Угодою від 8 жовтня 1999 року між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про передачу з України до Російської Федерації важких бомбардувальників, оснащених для ядерних крилатих ракет повітряного базування великої дальності типу Ту-160 і Ту-95МС, крилатих ракет повітряного базування великої дальності і устаткування на суму 275 млн. дол. США, російська сторона в 30-денний термін з дня набуття чинності справжньої Угоди компенсує українській стороні загальну вартість важких бомбардувальників Ту-160, Ту-95МС, КРПБ і устаткування на суму 275 млн. дол. США за їх фактичним технічним станом в рахунок платежів по заборгованості НАК „Нафтогаз України“ перед ВАТ „Газпром“ Російської Федерації.

У 1999 році Міноборони передало Росії в рахунок оплати за спожитий Україною газ 8 літаків Ту-160 і 3 – Ту-95МС на суму 275 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *