Універсальна інвестиційна група взяла участь в Центрально-європейському інвестиційному форумі

|

Львівська Універсальна інвестиційна група взяла участь у Центрально-європейькому інвестиційному форумі – щорічному традиційному зібранні, участь в якому беруть керівники національних банків європейських країн, емітенти, акції яких котируються на провідних європейських та світових фондових ринках, а також представники провідних нафтогазових компаній.

Цей представницький форум, організатором якого є інвестиційний банк “ING”, відбувався в Празі (Чехія) 30.11 – 03.12 2004 року. Серед учасників інвестиційного форуму були також представники компаній нафтової галузі ТНК-ВР, MOLL, Orlen, Rompetrol. З українських підприємств, в інвестиційному форумі брала участь Універсальна інвестиційна група.

На цьому зібранні обговорювали стан, тенденції та перспективи європейських ринків капіталу, а також ринків які розвиваються (Аргентина, Бразилія, Україна, Росія, Казахстан).

“Ми відчували зріст зацікавлення західних інвесторів до українських ринків, – зазначив виконавчий директор універсальної Інвестиційної Групи Василь Даниляк. – Зверталася увага на достатньо високі темпи економічного розвитку України. Але ситуація з виборами дещо насторожила інвесторів. Очевидно, що значного збільшення інвестицій у 2005 році Україні навряд чи доведеться очікувати, оскільки розподіл лімітів по інвестиціях відбувається в грудні-січні”.

“Українським компаніям вектор по ринку капіталів однозначно потрібно тримати європейський, – зазначає Андрій Худо, директор з інвестицій Універсальної Інвестиційної Групи. – Кредитні ставки, які пропонуються на цих ринках є на порядок вигіднішими ніж пропоновані у нас. Для прикладу, на форумі дискусії по ставках для різних країн (Чехія, Австрія, Польща та ін) відбувалися навколо десятих процента”.

Універсальна інвестиційна група – холдингова компанія, створена у 2004 році. Метою діяльності Компанії є управління портфелями цінних паперів, контроль та регулювання портфеля активів, інвестиційна діяльність, розробка та аналіз стратегій окремих бізнесів та корпоративне управління підприємствами. Суб’єктами УІГ на даний момент є ВАТ “Концерн Галнафтогаз“, Страхова компанія „Універсальна“, банк “Універсальний”, ВАТ „Концерн Хлібпром”. Президентом УІГ є Віталій Антонов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *