Винники – проти міської влади - „Львівська газета“, 8 грудня

|

Попри вихід із Партії регіонів міського голови міста Винники Сергія Уварова і його заяву стосовно бажання працювати винятково на благо міста, мешканці все ж ініціюватимуть референдум про висловлення йому недовіри.

Також під “гарячу” руку обурення винниківчан потрапила і міська рада, недовіру якій хочуть висловити через її бездіяльність і потурання міському голові.

Про це “Газету” повідомила голова винниківського осередку ВО “Батьківщина” та співголова Комітету захисту Конституції Галина Москва.

За словами пані Москви, в неділю в містечку відбудуться громадські слухання, на які вже запросили представників влади міста. Громада вимагатиме від пана Уварова докладного звіту за діяльність на посаді міського голови. Два інші пункти слухання – визначення доцільності перебування Сергія Уварова на посаді мера, а також оцінка діяльності міської ради.

Основною підставою висловлення недовіри міському голові, за словами Галини Москви, є те, що громада не поділяє дій мера, а також не підтримує його. “На вибори міського голови прийшло лише 30% виборців, з яких 10% віддали голоси за Сергія Уварова, – сказала вона. – Це не є показником довіри громадян до нього. Крім того, не було жодного питання, яке б міська влада узгоджувала з позицією громади”. Як приклад, Галина Москва навела факти будівництва в парковій зоні, а також те, що у частини мешканців відібрали городи. Також багато зауважень громади викликає і каналізація міста.

Пані Москва наголосила, що якби ініційований не так давно паном Уваровим референдум про від’єднання міста від Львова пройшов успішно, у Винниках був би шалений тиск під час президентських виборів із боку Партії регіонів. “Референдум мав політичний підтекст, – розповіла вона. – Винники потрапили б під абсолютний вплив Партії регіонів. Тому ми розпочали збір підписів за відставку Уварова”.

Те, що Сергій Уваров, як повідомляла “Газета”, вже вийшов із Партії Регіонів, для ініціаторів референдуму не переконливо.

Недільні громадські слухання проаналізують діяльність міського голови і винесуть рішення. На думку Галини Москви, є три варіанти розв’язання конфлікту. Найпопулярніший, за її словами, це відставка міського голови та недовіра міській раді. Однак наразі на місце мера не знайшли гідної кандидатури, яка користувалася серед мешканців повагою та авторитетом. Інші два – це залишити все так як є, або ініціювати абсолютне приєднання до Львова. Останнє зумовить створення Винниківського району Львова, а також – розпуск органів міського самоврядування.

Богдан Юрочко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *