Ніхто не буде постачати енергоресурси в борг -- Кучма

|

За повідомленням УНІАН президент України попереджує глав облдержадміністрацій та органи місцевого самоврядування, що в рахунок майбутніх платежів ніхто не буде постачати енергоресурси. Про це Л.КУЧМА сказав у своєму заключному слові на нараді з питань поточної економічної ситуації, що відбулась в Конча-Заспі 2 грудня, повідомляє прес-служба Президента України.

“Ви повинні розуміти, що ніхто сьогодні даром працювати не буде”, – сказав Л.КУЧМА. Он відзначив, що “ ніхто сьогодні в знак робочої солідарності в рахунок майбутніх платежів постачати (енергоресурси – УНІАН) не буде, бо в усіх є сім`ї, люди повинні отримувати зарплату”.

За його словами, “якщо є проблема, повинна бути чесна і прозора політика в економіці”. Коли політика прозора – “тоді зрозуміло для населення, політиків і не політиків, що така ситуація сталася на ринку, хтось припиняє поставку вугілля чи газу, чи іншого якогось палива через те, що нема оплати”, наголосив Л.КУЧМА.

Л.КУЧМА звернувся до усіх, від кого залежить оплата за енергоресурси: “не треба грати в політику, за все треба платити сьогодні.”

Як повідомляв УНІАН, 1 грудня на нараді з економічних питань Л.КУЧМА звернув увагу на падіння платіжної дисципліни. За його словами, знову знижуються розрахунки за спожиті енергоресурси, насамперед, за вугілля, яке поставлено на електростанції. За словами Президента, ще у вересні „ми мали 100-відсоткові розрахунки за електроенергію, а сьогодні – менше 90%“. На думку Л.КУЧМИ, „якщо так піде й надалі, то до кінця року енергоринок може недоотримати до 400 млн. грн.“. Л.КУЧМА також повідомив, що у листопаді на 90 млн. грн. збільшилася заборгованість підприємств теплоенергетики за природний газ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *