ВР зробила уряд Януковича „колишнім“

|

Київ. 1 грудня. УНІАН. Верховна Рада України скасувала своє рішення від 16 березня 2004 року про схвалення програми діяльності Кабінету Міністрів України „Послідовність. Ефективність. Відповідальність“.

Як передає кореспондент УНІАН, ВР, відповідно до ст.87 та ч. 4 ст. 115 Конституції України висловила недовіру КМУ, наслідком якої є відставка Кабміну.

ВР запропонувала Президенту України за участю Голови ВРУ невідкладно на період до вступу на пост новообраного Президента України сформувати персональний склад Кабінету Міністрів України – уряду народної довіри, з урахуванням пропозицій депутатських фракцій і груп у ВР.

За це рішення проголосували 229 з 241 народних депутатів.

Довідка УНІАН. Стаття 87 Конституції України зазначає: „Верховна Рада України за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів України від її конституційного складу може розглянути питання про відповідальність Кабінету Міністрів України та прийняти резолюцію недовіри Кабінетові Міністрів України більшістю від конституційного складу Верховної Ради України. Питання про відповідальність Кабінету Міністрів України не може розглядатися Верховною Радою України більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення Програми діяльності Кабінету Міністрів України”.

Частина 4 Статті 115 Конституції України зазначає: „Прийняття Верховною Радою України резолюції недовіри Кабінетові Міністрів України має наслідком відставку Кабінету Міністрів України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *