Одеський „7-ий кілометр“ ліг після стрибка долара

ProUA

|

Близько 70 % відсотків підприємців одеського промтоварного ринку „7-ий кілометр“ не можуть вести торгівлю через різкий стрибок долара щодо гривні, повідомляє ИА „Репортер“.

Про це агентству повідомив перший заступник директора промтоварного ринку „Авангард“ Анатолій Берлагін.

„Дотепер усе було нормально і сьогодні підприємців з різних регіонів України не менше, ніж у звичайні дні. Однак і наші підприємці, і приїжджі були сьогодні шоковані курсом долара: вранці на руках курс долара становив 7 гривень, а вже до обіду 7, 6 гривень, ближче до восьми. Це привело у безвихідь продавців товару і ситуація склалася парадоксальна, – повний ринок покупців, повний ринок продавців, ринок забитий товаром, а торгівля ледь-ледь іде й усе через те, що продавці не можуть скласти наразі ціну товару, який продають“, – повідомив Анатолій Берлагін.

Зі слів підприємців з різних регіонів країни він також повідомив, що така валютна ситуація склалася тільки в Харкові та в Одесі і на його думку це викликано політичною ситуацією в країні.

„І на цьому, я твердо упевнений, йде ще і спекуляція, оскільки ще вчора підстав для різкого падіння гривні не було“, – зазначив Анатолій Берлагін.

Однак незважаючи на сформовану економічну і політичну ситуацію, Анатолій Берлагін запевнив, що ринок буде продовжувати працювати, навіть якщо доведеться торгувати зі збитками або на рівні закупівельних цін, „оскільки не можна втрачати покупця. А покупці не можуть не купити, адже їхній товар чекають у багатьох регіонах країни“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *