Інвестсертифікати ПІФу „Професійний“ розміщені на суму 1млн. 100 тисяч гривень

|

Компанія з управління активами (КУА) „Оптіма-Капітал“ оголошує про розміщення інвестиційних сертифікатів пайового інвестиційного фонду „Професійний“ на суму 1 мільйон 100 тисяч грн.

Цей факт засвідчує перевищення майже у чотири рази обов’язкового мінімального обсягу активів ПІФів, який визначений законом про інститути спільного інвестування (ІСІ) на рівні 300 тис. грн.

Розміщення інвестиційних сертифікатів фонду продовжується.

Власниками інвестиційних сертифікатів стали юридичні особи, оскільки тільки вони згідно до вимог чинного законодавства можуть придбавати паї такого типу фондів.

Пайовий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд „Професійний“ було створено на початку червня 2004 року. Свідоцтво про реєстрацію випуску інвестсертифікатів було отримано 10.06.2004 р.

З додатковими параметрами фонду можна ознайомитися на сайті групи компаній за адресою http://www.optima-c.com.ua/fonds/pro/

Довідка про пайові інвестиційні фонди

Пайовий інвестиційний фонд (ПІФ) – відносно новий фінансовий інструмент на українському фондовому ринку. Якщо вкладник не бажає обмежуватися лише банківськими депозитними програмами, а шукає альтернативних способів інвестування, ПІФ є одним з інструментів розміщення вільних коштів

Російський досвід свідчить про те, що інститути спільного інвестування вже зараз є сильним конкурентом для банківського сектору з точки зору залучення коштів. Сума активів під управлінням складає 219 млрд. рублів. Обсяг ринку американських фондів спільного інвестування сягає 1,9 трильйона доларів.

Ставки дохідності коливаються в межах від 15% до 70%. Російська Національна Ліга Управляючих зафіксувала найбільше підвищення вартості паїв з початку 2004 року на рівні 70,28%.

Довідка про компанію

Компанія з управління активами (КУА) „Оптіма-Капітал“ входить у групу компаній „Оптіма“, яка об’єднує фінансову компанію „Оптіма-фінанс“ та інвестиційну компанію „Оптіма-Інвест“

ІК „Оптіма-Інвест“ організувала емісію облігацій Торгової Компанії „Інтермаркет“. Цінні папери на суму 10 млн. гривень були розміщені менш ніж за два тижні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *