Останнє попередження: Україна - не Уркаїна! - „Високий Замок“, 18 листопада

|

День студента львівська молодь відзначила акціями протесту проти фальсифікації виборів.

Понад 5 тисяч студентів з майже двадцяти львівських навчальних закладів скандували: „Разом – сила!“, „Ми разом – нас багато і нас не подолати!“, а також „Дайте Сала!“ Йшлося про начальника управління Олега Сала, який мав нагоду засвідчити свою єдність з народом. Але він так і не вийшов до студентів…

Страйк „Останнє китайське попередження владі“ підсумовує акції молодіжних рухів. Тепер студенти готові до того, щоб вже не попереджати, а діяти.

– Зараз ми протестуємо проти побиття студентів на Сумщині та у Закарпатті, – розповів координатор акції Андрій. – Там за політичними мотивами б’ють вже не тільки неугодних студентів, а й їхніх батьків. Якщо влада не відреагує на наше попередження, ми готові до югославського варіанту. Тобто ми просто не будемо давати міліціонерам та корумпованим чиновникам приходити на роботу, будемо перешкоджати їм масовими страйками, пікетами, на які вийде вже не тільки молодь. Ми не дамо перетворити Україну в Уркаїну.

– Влада хотіла сфальсифікувати перший тур виборів, але обробилася! – говорив тим часом оратор кількатисячній юрбі. – Тому ми хочемо подарувати шановним міліціонерам туалетний папір і памперси. 21 листопада усе це знову може знадобитися вам. Отже, зробіть по совісті, а не так, як наказують вам кримінальні авторитети!

Тоді у небо полетіли стрічки туалетного паперу.

„Правда з нами!“, „Мусора – з Кучмою! Міліція з народом!“ – кричали студенти.

– Ми вимагаємо припинити репресії проти студентів в усіх регіонах України! – продовжував оратор. – Також протестуємо проти тиску на керівництво наших навчальних закладів. Настав час зрозуміти: наші викладачі та декани – порядні люди, і вони підтримують нас у боротьбі за гідне життя. Крім цього, ми вимагаємо захистити нас від можливих провокацій привезених сюди бандюків. Міліція має захищати народ, а не виконувати злочинні накази!

Молодих людей благословив іконою Престол Премудрості (саме вона вважається покровителькою студентів) ієрей Михайло Коваль. Він нагадав, як свого часу жителі Єрусалима робили вибір між Христом та Варравою й потім за свою помилку розплачувалися дві тисячі років. Перед юрмою виступили також польські студенти, які підтримали львів’ян у їхньому прагненні відстояти незалежність.

Після мітингу страйкарі вирушили до пам’ятника І.Франкові на святковий концерт за участю груп „Королівські зайці“, „Coda“, „Sama ZnajesXto“, „Ніагара“, „Карна“, „Верховна Зрада“ та інших.

Дмитро СИНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *