Андрій Соколов, голова Незалежної профспілки освітян Львова:”Якщо виплати не поновляться, ми розпочнемо безстрокове голодування”

|

“Вчителі Львова домоглися, що ці суми визнали боргом. Це добра справа, але Президент ще цей закон не підписав і він не набув чинності. Небезпека полягає у тому, що заборгованість стягатимуть упродовж п’яти років, тобто, по 10 гривень щомісяця в середньому і про ніякі індексації чи компенсації там не згадується.Тому може виникнути така ситуція, що ми домоглися справедливості, але можемо від неї потерпіти.

Нас така ситуація не задовольняє і тому ми прийшли сюди. Прем’єр-міністр має повноваження, аби вирішити це питання буквально за кілька днів: один дзвінок, одне зняття з роботи невідповідного чиновника і справа зрушиться. Існує ще й другий момент – міська рада заклала на ці потреби 2,8 млн. гривень, але до нас вони не доходять. І ми опинилися двічі в дурній ситуації – ніби є закон з одного боку, але він не підписаний, а з другого боку – ніби є гроші, а виконавча служба їх сятгувати на користь вчителів не хоче.

Відтак ми вимушені заявити – якщо пан Янукович не може впоратися зі своїми обов’язками під час прем’єрства, тоді він не мажє права балотуватися на президента. Це наша позиція. Або наводи порядок, або нема чого претендувати на найвищу державну посаду. Більше того, якщо за тиждень часу не розпочнуться виплати за цією статтею хоча би для тих шкіл, які страйкували і боролися, ми розіб’ємо тут наметове містечко і оголосимо бестрокове голодування під антиянуковичівськими гаслами. Якщо ж гроші почнуть надходити знову, то ми обіцяємо від подібних акцій утримуватися. Але це не означає, що ми почнемо когось підтримувати.“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *