Львів змінюватиме межі - „Поступ“, 23 вересня

|

Виконавчі органи Львівської міської ради зараз активно намагаються розширити межі Львова, використовуючи території прилеглих селищ, оскільки їх забудовують, за словами львівських чиновників, без жодного плану та жодних погоджень зі Львовом.

“Приміські території на сьогодні дуже привабливі, — каже заступник міського голови з питань містобудування та землеустрою Василь Лозинський. — Цю проблему треба вирішувати, тому що настане час, коли нашим дітям доведеться шукати територію для забудови міста й врешті осідати на якомусь хуторі“. Щоправда, робота є дуже складною, оскільки за додаткові території Львову доводиться розраховуватися то проведенням каналізації, то будівництвом школи.

Проблема приєднання до Львова приміських територій загострилася, коли стало відомо про аферу в Брюховичах: декілька місяців тому Брюховицька селищна рада вирішила передати в оренду двом комерційним структурам 18 га брюховицьких лісів на десять років з правом викупу. Оприлюднюючи журналістам цю інформацію, депутат Верховної Ради Олекса Гудима та депутат міської ради Віра Лясковська сказали, що вже найближчим часом порушуватимуть питання про приєднання Брюховичів до Львова. Щоправда, дотепер ця обіцянка залишається на словах.

“Межі населених пунктів, які ми маємо сьогодні, були сформовані в 1992 році. Тоді Брюховицька рада дістала статус окремої незалежної ради місцевого самоврядування, як і Винниківська міська рада. І щоб сьогодні включити її в межі міста, треба, щоб була ухвала сесії і щоб був проведений місцевий референдум, тобто щоб мешканці Брюховичів виявили бажання стати львів`янами. Після того оформляються документи, відправляються до Верховної Ради, і Верховна Рада може змінити межі міста“, — розповів начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Богдан Кунтий.

“Сьогодні закон говорить так, що без згоди місцевого самоврядування не можна в силовому порядку вилучати землі та зараховувати їх до тієї чи іншої територіальної громади. Ми працюємо над цим питанням, хоч воно дуже важке. Тут би ще можна було прийняте вольове рішення, але це має бути рішення Верховної Ради“, — сказав пан Лозинський.

Оля Ігнатова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *