Депутати теж проти тарифів - „Поступ“, 17 вересня

|

Перевізники й далі возитимуть людей за тарифами, які не затвердила міська влада. Не захотіли затверджувати липневе підвищення тарифів до однієї гривні і міські депутати. Перед ними, нагадаймо, це п`ять разів робив Львівський міськвиконком. Проте на його останньому засіданні з якоїсь рації це питання вирішили винести на сесію, мовляв, щоб долю тарифів визначили депутати.

Секретар ради Зеновій Сірик з трибуни намагався пояснити, чому саме це питання мають розглядати депутати, однак пояснення вийшло досить незрозумілим. У кулуарах, натомість, депутати говорили про те, що мета цього кроку проста і очевидна — припинити рази і назавжди епопею з маршрутними тарифами. Адже відомо, наскільки категорично і негативно багато депутатів ставиться до підвищення тарифів. Депутат фракції „Наша Україна“ Юрій Кужелюк, наприклад, неодноразово говорив, що львівські тарифи на проїзд і так є одними з найвищих в Україні. А обґрунтування, які наводять перевізники, на його думку несерйозні. „Вони посилаються на дані моніторингу. Але про який моніторинг можна говорити, якщо в маршрутках немає квитків. Звичайно, що для паперів можна сказати що завгодно, але хто це докаже. Це безконтрольний оборот грошей. Доки не буде внутрішнього контролю, ні про які моніторинги говорити не можна“, — сказав він. „Дійсно, важко говорити про серйозність аргументів, коли в львівських маршрутках немає квитків“, — додав Зеновій Сірик.

Щобільше, на думку пана Кужелюка, немає сенсу говорити про тарифи на проїзд, коли досі не встановлено норми комфортності. Останнє, як виявилося, нарешті зачепило депутатів, і вони навіть одним із пунктів ухвали проголосували за те, щоб міському управлінню транспорту дати місячний термін, за який воно має вжити заходів, щоб покращити умови перевезення пасажирів.

Отож, чи будуть у відповідь на позицію міської влади перевізники ще підвищувати тарифи, невідомо, оскільки голова Асоціації львівського пасажирського транспорту Роман Лобода від коментарів утримується. А перевізникам, додамо, так залежить на погодженні тарифів міською владою, бо тоді їм не треба буде сплачувати ПДВ, яке вони повинні платити за самовільно встановлених тарифів. Принаймні так вони тлумачать свою позицію. Але як кажуть податківці, це зачіпає лише великі фірми-перевізники, які мають великий грошовий обіг. Дрібним же перевізникам, які працюють на єдиному податку, власне кажучи, все одно.

Вікторія Прихід

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *