Міліцію телефонізували - „Львівська газета“, 16 вересня

|

Днями всім дільничним міліціонерам офіційно й урочисто вручать мобільні телефони. Як розповів “Газеті” Сергій Маруняк, заступник начальника Львівського міського управління міліції, сьогодні на сесії міської ради вирішать, коли саме мер зможе прийти і роздати міліціонерам телефони.

Ініціатива закупівлі телефонів виникла тиждень тому. “Газеті” про це розповів Михайло Курочка, начальник міського управління міліції. Зумовлена вона терористичним актом у Беслані. В такий спосіб у Львові мають намір підвищити заходи безпеки – щоб мешканці, в разі виникнення непередбачуваних ситуацій, завжди могли зав’язатися із своїм дільничним. Окрім цього, також вирішили посилити охорону міських шкіл.

Закупівлю телефонів фінансували з міського бюджету. На це виділили 48 тис. грн. Як розповів Сергій Маруняк, закупили 156 телефонів марок Siemens і Motorola. Обслуговуватиме їх компанія “Київстар”. Заступник начальника міського управління міліції зазначив, що цю компанію обрали через пільги, які вона надала.

– Цей варіант виявився для нас оптимальним, – пояснив пан Маруняк. – Окрім того, згідно з правилами для контрактних абонентів, якщо в них на рахунку немає певної суми, то заблоковують і вхідні, й вихідні дзвінки, а для нас зробили виняток. Якщо на рахунку менше 10 грн., то наші працівники не зможуть здійснювати вихідних дзвінків, проте зможуть отримувати виклики. Але крім попередніх 199 грн., які нині є в них на рахунку, згідно з контрактом, ми не фінансуватимемо обслуговування телефонів.

Також мають намір опублікувати списки номерів телефонів дільничних у пресі. Крім цього, самі міліціонери повинні надавати цю інформацію мешканцям особисто, під час візиту-знайомства. Відповідно до положення про роботу дільничних, вони мусять познайомитися зі всіма своїми “підопічними”.

Щодо посилення охорони шкіл, то наразі ще не отримано відповідей на листи-звернення, надіслані два-три дні тому директорам із рекомендаціями встановити в цих закладах “тривожну кнопку” та укласти угоду з охоронними фірмами. Але міліціонери переконані, що в школах це сприймуть адекватно.

– Ми не можемо власними силами забезпечити охорону шкіл, – говорить Сергій Маруняк, – тому пропонуємо встановити “тривожну кнопку”. Це, зрештою, не надто дорого. А щодо охорони, то, я думаю, навіть батьки зможуть її фінансувати, якщо школа не здатна собі це дозволити. Особисто я, як батько, обов’язково погоджуся.

Н.О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *