У Винниках вбито “Сміта” - „Ратуша“, 16 вересня

|

14 вересня на розі вулиці Винниченка у Винниках (по дорозі до військового госпіталю) було розстріляно з автоматичної зброї львівського кримінального авторитета на прізвисько “Сміт” ( у миру Павлов Роман, 1962 року народження). Невідомий нападник (чи нападники) зупинили автомобіль “Тойота – RAV-4” і вбили Павлова пострілом в голову. На момент замаху авторитет сидів на в салоні задньому сидінні. За однією з версій вбивця під’їхав до жертви на мопеді. Зраз правоохоронні органи розшукують водія, який одночасно виконував при “Сміті” ще й обов’язки тілоохоронця.

Як поінформував “Ратушу” заступник начальника УМВС у Львівській області полковник Ігор Цікало, сьогодні міліція розглядає як головну версію кримінальні порахунки між організованими злочинними угрупуваннями. Свого часу “Сміт” входив в кримінальну бригаду “Артура” (Артур Козьмін був вбитий в листопаді 2000 року у власному помешканні на вулиці Романицького разом з матір’ю і п’ятьма членами свого угрупування).

Небіжчика вважали правою рукою кримінального авторитета. За плечами у Павлова є одна судимість: за словами полковника у 1985 році “Сміта” було засуджено за статтею 206. ч.3 ( групове злісне хуліганство скоєне з особливим цинізмом). На волю громадянин Павлов вийшов у 1989 році.

Начальник Винниківського відділення міліції майор Рустам Казімов доповнив слова свого крівника: у Винниках вбитий проживав зі співжителькою у помешканні її матері віднедавна, до цього Павлов винаймав помешкання на вулиці Чорновола, хоча був зареєстрований за місцем проживання у помешканні своє матері на вулиці Пушкіна у Львові. Вікна у “Тойоті” були затемнені, тобто вважає пан Казімов кілер тривалий час слідкував за жертвою і знав, хто і де в салоні сидить. Тим паче, що переважно Павлов їздив за кермом автомобіля сам.

Микола Савельєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *