Зеновій Сірик, секретар Львівської міської ради: “В електронному варіанті будуть всі документи міськради”

|

“Початок роботи міської ради в он-лайн режимі є ще одним реальним кроком до прозорості органів місьцевої влади, адже сьогодні міська рада надала можливість прямого контролю за діями і обіцянками представників місцевого самоврядування. Я не можу напевно стверджувати, але мені здається, що у такому поєднанні – звуковий супровід сесії плюс доступ до всіх документів міської ради – ми є перші в Україні.

Скажу чесно, що була велика та клопітка праця, бо значна частина документів з початку 90-х надрукована на машинках і розмножувалася на ротапринтах і ці документи дуже важко сканувати, тому хочу подякувати волонетрам фонду “ Право і демократія”, які багато документів набирали вручну. Та головне, що ці документи вже незабаром будуть доступні всій громаді, адже донедавна про відповідні адміністративні папери люди дізнавалися тільки тоді, коли стикалися з відповідними проблемами. Тепер вони мають можливість спочатку ознайомитися з регулятивними документами, а потім уже вирішувати ті чи інші справи. Це важливий чинник, бо опитування, які проводив фонд “Право і демократія”, свідчать про те, що саме брак доступу до інформації був одним із негативних чинників, які гальмували як розвиток бізнесу, так і громади загалом.

Доступ буде до всіх документів – ми орган місцевого самоврядування і працюємо відкрито. Єдине питання, що залишається відкритим, це закриті засідання сесії міської ради. Ми ще не вирішили, як з цим бути.“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *