Олекса Гудима, народний депутат України: “Прийняття нової редакції закону про реструктуризацію заборгованостей за 57 статтею затримає виплати компенсацій освітянам”

|

“Прийняття закону “Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України “Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів”в новій редакції стало добрим, але не найкращим кроком. Абсолютно не державницька, антиосвітянська позиція СДПУ(о) та „Регіонів”, які є опорою Януковича, затримали процес повернення виплат освітянам. Прийняття закону в новій редакції ставить під загрозу те, що у бюджеті 2005 року будуть передбачені кошти на виплати заборгованостей освітянам.

Поки закон не буде підписаний, Кабмін не матиме підстав перебачати гроші у бюджеті, а бюджетний процес починається вже наступного тижня. Найкраще було б подолати вето, і тоді закон негайно вступив би в дію, і з першого січня 2005 року почалися б виплати”.

Якби освітянські профспілки не відмовилися від пікетувань, вето було б подолане і закон уже вступив би в дію. З одного боку ми маємо небажання двох фракції СДПУ(о) та „Регіонів” підтримати вчителів, що вони довели неголосуванням за подолання вета на закон, авторами якого самі й були. А з другого боку – повна відсутність активності лідерів освітянських профспілок, які навіть не вийшли під стіни АПУ, Кабміну та Верховної ради, щоби висловити свої вимоги. Тепер нічого не залишається, як місяць чекати чи підпише Президент закон в новій редакції, а чи знову накладе вето. Тобто сьогодні знову невизначеність, а фактично процес відкинуто на три місяці назад, коли було прийнято перший закон”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *