Будівельники ризикують життям мешканців - „Поступ“, 7 вересня

|

Реконструкцію вулиць Дорошенка, Словацького та Коперніка проводять абияк. Нещодавно, наприклад, будівельники забетонували кілька гідрантів, які пожежники використовують для гасіння пожеж. Тепер гасити пожежі, які не дай Боже, можуть виникнути на цих вулицях, за словами вогнеборців, буде вкрай складно. Цистерни води, яку зазвичай привозять зі собою пожежники, вистачає максимум на п`ять хвилин, решту їм доводиться брати з міського водогону через згадані гідранти. А через те, що вони замуровані, пожежники будуть змушені шукати джерела води деінде, що, звичайно, затягуватиме час гасіння.

А поряд розташовані Головна пошта, для гасіння якої потрібно 60 літрів води на секунду, Картинна галерея, яка потребує 80 літрів щосекунди. Щоб забезпечити таке водоспоживання, необхідно п`ять-шість гідрантів. А на Дорошенка, що за Головною поштою, наприклад, залишилися лише два гідранти. Трохи нижче вулицею ще чотири гідранти залишаються несправними. Хоча їх ремонт мали б передбачити у проекті реконструкції. Останнього, до речі, як розповів начальник відділу нормативно-технічної роботи обласного управління МНС Вадим Колесников, пожежникам так і не подали на експертизу.

Отож, ремонт вулиць міська влада здійснює без дозволу пожежників. Як каже пан Колесніков, на початку серпня вони зверталися в органи міської влади, однак досі жодної реакції не було. „Вплинути на них ми не можемо. Наприклад, ми не в силах призупинити роботу, як це можна зробити на інших підприємствах. Тут не можна запломбувати двері, виключити електрику, адже це рухомий об`єкт, де працює транспорт і люди“, — говорить він. Але складати руки пожежники не мають наміру, хоча сподіваються, що чиновники свої помилки визнають і виправлять. Адже мова йде про безпеку мешканців, які наступного разу не виберуть владу, яка створює потенційну небезпеку для їх життя.

Вікторія Прихід

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *