Любомир кардинал Гузар, Глава УГКЦ: “Для церкви не є добре вмішуватися в стисло політичні справи“

|

Ми дуже нерадо бачимо, щоби вживано церкву чи церковне подвір’я для політичних цілей. Спокуса велика, бо люди сходяться і зразу хтось організовує якусь збірку, якісь підписи. Воно не є добре, бо для церкви не є добре вмішуватися в стисло політичні справи. Є політика, стисло політичні акції, є виборча кампанія, яка має свої закони і свою послідовність. Недобре мішати це з церквою, бо що стається – внутрі церкви починається розділ, і в сумі пізніше є між людьми великий заколот. Тому дуже нерадо бачимо такі ініціативи, які здавалося б, дуже гарні на перший погляд, але остаточно є шкідливі.

Ми маємо трошки негарний випадок у Яворові, де священик, може, не поступив згідно із нашою інструкцією і ми вже з ним поговорили. Ми серйзно звернули йому увагу, що така поведінка абсолютно не випадає священикові. Є обставини, де може переважти емоційний момент, але священик завжди мусить себе контролювати. Ми слухали свідків, інших отців і виявили, що трапилося щось, що не відповідало поставленій нами нормі і згаданому отцеві недвозначно звернули увагу на те, що так поводитися не можна.

Що ж стосуєтсья покарання, то ми не маємо якоїсь шкали кар, що як хтось скаже десять слів, то дістане стільки, а як сто – то стільки. Безумовно, що буде якась нагана, що залишається в особовій справі даного священика. Він відчує, що не повівся належно, зробив шкоду церкві і своїй громаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *