У браконьєрів „гарячий“ сезон - „Поступ“, 30 серпня

|

Від початку цього року на Львівщині складено вже 103 протоколи про факти порушення правил полювання. „Зараз для браконьєрів розпочався „гарячий“ період, адже відкрито ще один сезон полювання. Саме в цей час найлегше залишитися непомітним, оскільки у лісах багато мисливців і правоохоронцям не завжди вдається прослідкувати, чи всі вони мають відповідні дозволи,“ — говорить начальник відділу мисливського господарства ДЛГО „Львівліс“ Юрій Дідич.

Як повідомив „Поступу“ пан Дідич, одним із найпоширеніших способів незаконного полювання є капкани та різноманітні приманки.

Стосовно штрафів за незаконне полювання, то браконьєрам „обійдеться“ полювання на рідкісних видів тварин та копитних звірів. Зокрема, за полювання на бурого ведмедя передбачають штраф — 110 неоподаткованих мінімумів, на лося та благородного оленя — 90, кабана, козулю, бобра — 50. Браконьєрство на хутрових звірів: куницю лісову і кам`яну, а також норку американську карається штрафом у 30 неоподаткованих мінімумів. Серед браконьєрів на птахів найбільший штраф стягують із тих, хто полює лебедя та тетерука — 20 неоподаткованих мінімумів.

Загалом за порушення правил полювання на зловмисника накладають штраф від 34 до 340 гривень. Повторне порушення може тягнути за собою штраф від 340 до 680 гривень із конфіскацією знаряддя вчинення злочину та позбавлення права на полювання до 3 років. Рішення про конфіскацію мисливської зброї може ухвалити тільки суд.

На тих, хто порушує правила риболовлі чекає штраф від 34 до 170 гривень. Якщо ж під час вилову риби застосовують вогнепальну зброю, електричний струм, вибухівку чи отруйні речовини, то штраф становить 240-480 гривень із конфіскацією засобу вчинення злочину.

Оксана ЛАБОЙКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *