“Під краном не ходити” - „Львівська газета“, 20 серпня

|

Під час зведення будинку на вулиці Остроградських, неподалік студентського містечка Національного університету “Львівська політехніка”, в середу ввечері впав вантажний кран. Падіння тяжкої металевої конструкції могло наразити на небезпеку звичайних перехожих, студентів, які мешкають буквально за рогом, і дітей, адже біля будови розташована санаторна школа-інтернат № 1. На щастя, все минулося без трагічних інцидентів – кран лише розтрощив будку охоронця, однак не завдав шкоди життю будівельників і перехожих.

За словами будівельників, нічого страшного не сталося, однак надати докладнішу інформацію вони відмовилися. Аби з’ясувати причини цієї “пригоди”, “Газета” звернулася в головне управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. За словами його керівника Олексія Титаренка, до них не надходило жодної інформації стосовно падіння крана. У Франківському райвідділі ЛМУ УМВСУ також дуже здивувалися, довідавшись про інцидент, і повідомили, що міліція цим не займається.

Як виявилося, 5-поверховий будинок споруджує фірма “Кремінь”, яка є і замовником, і виконавцем. Це розповів керівник інспекції Держархбудконтролю Роман Стецьків. За його словами, підприємство домовилось із школою-інтернатом про співпрацю: школа віддала частину своєї території на зведення будинку на понад 30 квартир, натомість фірма відремонтує її приміщення. “Такі випадки стаються доволі часто, – зазначив Роман Стецьків. – Одразу формують відповідну комісію, яка вивчає ситуацію, з’ясовує причини та знаходить винуватців аварії. Хоча буває, що такі факти намагаються приховати”. За його словами, працівники інспекції перевірили факт падіння і повідомили, що вже в четвер кран стояв як ні в чому не бувало. “Вони приїхали перевірити – а кран стоїть. Тепер перевірити факт падіння майже неможливо”.

Богдан Юрочко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *