Свято як привід - „Поступ“, 18 серпня

|

Хоча до Дня Незалежності України залишався тиждень, заходи з відзначення цього свята вже розпочалися. Оскільки ж цього року 24 серпня припало на розпал виборчої кампанії, більшість акцій, зрозуміло, відбудуться під патронатом політичних сил.

Уже вчора у Львові стартував велопробіг до Києва, приурочений 13-й річниці української незалежності, і організований за підтримки блоку Віктора Ющенка „Наша Україна“ та відділу роботи з молоддю Львівської міськради за ініціативою Студентського братства Львівщини. Двадцять учасників акції, серед яких — переважно студенти, протягом восьми днів мандруватимуть Львівською, Тернопільською, Хмельницькою, Житомирською та Київською області. 24 серпня велосипедисти завершать своє турне в Києві. Як повідомив „Поступу“ голова велокомісії Львівської федерації спорту та туризму Мирослав Теслюк, метою акції є популяризація здорового способу життя серед молоді.

За словами пана Теслюка, учасники велопробігу відвідають багато культурних та історичних місць, а також Хмельницьку АЕС. Та зрозуміло, що насамперед акція буде агітаційною, оскільки в дорогу велосипедисти взяли із собою великий помаранчевий прапор „Так! Ющенко!“ і багато агітаційного друкованого матеріалу.

Ближче до святкової дати й власне в День незалежності „нашоукраїнці“ проведуть своєрідне турне районами області. Зокрема, як повідомила „Поступ“ прес-секретар обласного штабу Ющенка Іванка Попович, довірені особи народних депутатів та Віктора Ющенка на Львівщині разом з мистецькими колективами відвідають багато райцентрів і великих сіл області, проводячи народні віча та концерти. Паралельно збиратимуть підписи за Віктора Ющенка. Також НУ планує організувати низку спортивних заходів.

Цікаво, що перелік своїх заходів, приурочених до свята незалежності, обласний штаб кандидата від влади Віктора Януковича тримає в таємниці. Принаймні, як пояснив „Поступу“ речник штабу Юрій Кріль, щоб зберегти інтригу, вони не будуть розголошувати своїх планів і про кожний захід попереджатимуть окремо. Хоча можливо, що насправді детального плану заходів у штабу ще немає, бо, як сказав речник, одним із запланованих пунктів є турне Львівщиною гурту „Соколи“, але наразі це питання ще вирішують. Нагадаймо, що вокаліст „Соколів“ Іван Мацялко є довіреною особою кандидата в президенти Януковича. Юрій Кріль запевнив, що проводити святкові заходи до Дня незалежності штаб буде протягом тривалого часу, починаючи з 19 серпня й закінчуючи 31-м. Головною метою всіх акцій буде ознайомити львів`ян та мешканців області з виборчої програмою, біографією Віктора Януковича та діяльністю його уряду.

Мар`яна П`ЄЦУХ, Оксана ЛАБОЙКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *