Петро Олійник, керівник представництва блоку “Наша Україна” у Львівській області: “Доручення Януковича Сендезі – запізніле”

|

„Рейтинг політичної довіри до прем’єр-міністра України Віктора Януковича на Львівщині є неймовірно низьким. Крок, який він зробив, давши доручення голові Львівської обласної ради Олександрові Сендезі забезпечити проведення сесії обласної ради – запізнілий. Цим треба було займатися тоді, коли виникла політична криза у Львівській обласній раді.

Коли Медведчук дав команду не йти на сесію, незважаючи на те, що дуже багато депутатів обласної ради як фракції „Наша Україна”, так і „Ділова Львівщина” розуміли, що є десятки економічних та соціальних питань, які неможливо вирішити без проведення сесії обласної ради. Цей крок Януковича зроблений заради хорошого піару напередодні президентських виборів, це бажання знайти ще додаткових 2-3 відсотки голосів виборців на Львівщині. Янукович показав, що усі домовленості з його політичними партнерами не мають ніякого значення, коли вирішуються його вузькі інтереси, які потрібні йому напередодні президентських виборів. Адже усі ми розуміємо, що блокування роботи сесії було „програмною засадою” СДПУ(о) на чолі з Медведчуком. Депутатів, контрольованих СДПУ(о) не цікавили питання соціально-екномічного розвитку області, а лише одне – заміна голови обласної ради. З іншого боку, Янукович намагається зробити для Львова такий „жест доброї волі” – відділити себе від соціал-демократичної партії об’єднаної, принаймні на Львівщині, з огляду на ставлення до неї львів’ян. Я думаю, є над чим задуматися самим соціал-демократам.

Прихід депутатів з „Соціальної справедливості” на сесію облради – це, як не дивно, їх програш в рамках корпоративно-кланової політики. Це показує їх повну залежність від кланової політики, яку сьогодні проводить президентська більшість на чолі з прем’єром Януковичем. Також хочу відзначити, що це серйозна перемога депутатів обласної ради з фракції „Наша Україна”. Незважаючи на адміністративний тиск, погрози, звільнення з роботи, перекривання бізнесу – вони вистояли і довели, що сьогодні обласна рада буде працювати.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *