“Сільмаш“ не продали - „Поступ“, 10 серпня

|

Публічні торги, на яких планували продати майновий комплекс заводу „Львівсільмаш“, у Рясному не відбулися, і невідомо, чи взагалі відбудуться. За словами заступника міського голови з питань промисловості та підприємництва Володимира Яніва, рішення не проводити торги ухвалила рада кредиторів підприємства, яке нині, нагадаємо, перебуває у режимі санації.

Інформацію про те, що торгів не буде, підтвердив „Поступу“ і керуючий санацією Олександр Качмар. За його словами, у підприємства з`явився інвестор, німецька фірма, яка має намір вкласти кошти у розвиток виробництва на базі майнового комплексу заводу.

Торги, за словами тепер уже колишнього директора заводу Андрія Абросімова, зривають уже втретє. І трапилося це, на його думку, з ініціативи керуючого санацією. Причину зриву торгів пан Абросімов вбачає у тому, що санатори просто не бажають випускати зі своїх рук майно заводу, аби розпоряджатися ним на свій розсуд. Адже у разі продажу заводу з торгів підприємство отримує і можливість розрахуватися з боргами, і оборотні кошти для розвитку виробництва. Що ж до самого Андрія Абросімова, то у коментарі „Поступу“ він заявив, що його усунули від керівництва заводом, аби не заважав санаторам.

Як уже писав „Поступ“, на публічних торгах планували продати майновий комплекс заводу „Львівсільмаш“, балансова вартість якого становить 47 мільйонів гривень. На нього претендували три фірми: з Києва, Бельгії та Китаю. За отримані кошти підприємство планувало розрахуватися з кредиторами, а решту вкласти у розвиток виробництва. На сьогодні борг заводу становить близько 11 мільйонів гривень. Найбільшими кредиторами є Державна податкова адміністрація, Пенсійний фонд, „Львівобленерго“ та інші.

Ірина СИРИВКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *