Львів висушує рани - „Поступ“, 30 липня

|

Найбільш несподіваний випадок, що стався через негоду у Львові, — провал тролейбуса на розі вулиць Університетської та Листопадового Чину. Тролейбус десятого маршруту саме від`їхав від зупинки „Університетська“, але продовжити рух далі не зміг — двома передніми колесами він провалився у величезну калюжу. „Переді мною по калюжі проїхала маршрутка, тому я сподівався, що теж проїду без проблем“, — запевнив кореспондента „Поступу“ водій.

В обласній ДАІ кажуть, що відповідальним за таку аварію є „Львівводоканал“, бо яма на вулиці утворилася через прогнилі труби. Але ні ДАІ, ні аварійники „Львівводоканалу“ довгий час після провалу не припинили руху транспорту. Будь-яка машина могла повторити долю тролейбуса. Лише вчора аварійна служба водоканалу почала ремонт. Схожі ями у Львові побачити вчора можна було часто, але у „Львівводоканалі“ кажуть, що нічого про це не знають.

Гроза, що вирувала у Львові в ніч проти четверга, змусила панікувати і мешканців будинків. У відомчому будинку, що на вулиці Й. Сліпого, 22, після півночі вода протекла через сходову клітку. Внаслідок верхній поверх залило на кілька сантиметрів. В ГУ МВС України у Львівській області кажуть, що цього можна було уникнути, якби працівники ЖЕКу почистили трубу, яка забезпечує стікання води з даху. Директор ЖЕКу „Арго“, до якого належить будинок, прокоментувала ситуацію дуже просто: „Від такого не застрахований ніхто“. Як з`ясувалося, в трубі розтопилася смола, якою до того латали діру.

Ще в середу повністю було затоплене подвір`я біля будинку №14 на вулиці Назарука. В деяких місцях рівень води сягав 40 сантиметрів, повідомляють надзвичайники. Рікою лилася вода в четвер через сходову клітку на Хвильового, 9. Там навіть сталося коротке замикання, та, на щастя, пожежі вдалося уникнути.

Черговий диспетчер ЛМР повідомив „Поступу“, що мешканці Театральної скаржаться в міськраду через те, що на їхній вулиці стоїть вода, а каналізація та дощоприймачі забиті брудом, крім того, там також провалилася яма. Натомість працівники ЛШЕД Галицького району, до якого належить вулиця Театральна, тільки вчора почали чистити ливникові решітки, хоча штормове попередження синоптики оголосили ще кілька днів тому.

Поза межами Львова стихія також наробила біди. Учора зранку 83 населені пункти Львівщини залишилися без струму, повідомляє ВАТ „Львівобленерго“. Це наслідок того, що кабельна мережа в області є відкритою. Львів же ця проблема оминула, позаяк кабелі в місті надійніші.

Уляна ЛИБА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *