Львівщині загрожують повені - „Поступ“, 29 липня

|

Синоптики оголосили штормове попередження. Вже вдруге за останній місяць. Найближчими днями мешканцям реґіону доведеться знову пережити сильні дощі, град та шквали до 22 м / с. До того ж, у Карпатах можливі повені.

Перші наслідки стихії вже є. У ніч проти середи негода знеструмила 19 міст та сіл області. Але, за словами начальника Центру пропаганди Головного управління МНС України у Львівській області Павла Василенка, найбільшої шкоди стихія може завдати гірським районам, де рівень води в Дністрі підніметься до двох метрів. Це зумовить паралізацію роботи водозаборів, скаламучення води, а відтак і неможливість подавання населенню питної води.

Особливих заходів безпеки, радять надзвичайники, слід вжити тим підприємствам, котрі зберігають нафту, нафтопродуктів та хімічно небезпечні речовини. Адже в разі відсутності надійного громовідводу, може виникнути масштабна пожежа, яка стане загрозою не лише для підприємства, але й для мешканців населених пунктів.

Невиправної шкоди негода може завдати сільському господарству. Зараз у розпалі жнива. Зернові культури дуже легко „лягають“ під градом і сильним дощем і „підняти“ їх потім не в змозі ані селяни, ані сільгосптехніка.

Львів`яни, мабуть, добре пам`ятають минулорічний День міста, свято тоді було зіпсоване надзвичайно сильною зливою, градом та грозою. Центральна частина Львова нагадувала маленьку Венецію. Цього можна було б уникнути, якби ливникові решітки в місті були в належному стані. В обласному управлінні МНС скаржаться, що незважаючи на те, що двірники зобов`язані час від часу прочищати ці решітки, вони завжди забиті брудом. А отже, місто надалі залишається незахищеним перед сильними зливами.

Уляна ЛИБА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *