Замість дитмайданчика -- гаражі - „Поступ“, 29 липня

|

На території, яка ще недавно була дитячим майданчиком поблизу будинку №2 на вулиці Миколайчука, незабаром може з`явитися двоповерховий гаражний комплекс. Мешканці з великою ностальгією згадують той час, коли їхні діти, а їх у будинку близько ста, гралися та відпочивали на майданчику дитсадка. „Наш двір був схожий на справжній сад, та після того, як розпочалося будівництво, він перетворився на суцільне сміттєзвалище. Як це не гірко, та наші діти тепер змушені гратися практично на смітниках“, — говорить Віра Давиденко, мешканка будинку №2, що знаходиться на вулиці Миколайчука. Крім цього, будівельна техніка знищує дорогу, яку потім доведеться ремонтувати власним коштом, — скаржаться мешканці вулиці.

На території, де колись був садочок — вулиця Плугова, 5 — ще з травня 2003 року триває будівництво п`ятиповерхового житлового будинку. З новим будинком, який, до речі, затінює три поверхи сусідньої будівлі, мешканці якось змирилися. Та вже минулого тижня біля новобудови почали рити котлован, де, як повідомили мешканці Миколайчука, 2, має постати грандіозний гаражний комплекс на 32 гаражі. Перспектива сусідства із „автопарком“ стала останньою краплею, що переповнила чашу терпіння. До того ж документи на проведення робіт будівельники сусідам показати відмовилися.

Як повідомили в будинку управління №4, що обслуговує цей район, будинок, який споруджують на місці колишнього садочку, належить Західному оперативному командуванню. На жаль, із замовником будівництва „Поступу“ поспілкуватися не вдалося. Проте, за словами заступника начальника „Львівського ДБК-2“, котре виконує будівельні роботи, Ізидора Луціва, на цій ділянці справді закінчується будівництво п`ятиповерхового житлового будинку, що розрахований на 27 квартир. Питання гаражів, за його словами, наразі залишається відкритим. Цілком можливо, що їх взагалі і не буде. Пан Луців також запевнив, що усі дозволи на проведення будівництва у підприємства є.

Проте, як повідомила „Поступу“ інспектор Інспекції держархбудконтролю Львівської міської ради Віра Солоха, жодних дозволів на будівництво на вулиці Плуговій, 5 інспекція не видавала. Та коментувати законність будівельних робіт на цій ділянці міські чиновники наразі не беруться.

Мешканці ж сусідніх із будівництвом будинків, попри всі незадоволення, скарг ні в ЖЕК, ні у міську раду не подають. Кажуть, що давно уже не вірять в те, що хтось зможе їм допомогти.

Та, як зауважила Віра Лясковська, депутат Львівської міської ради, насамперед потрібно, щоб мешканці цих будинків подали скаргу у міськраду. На жаль, вчасному з`ясуванню подібних питань дуже часто заважає саме бездіяльність сусідів, — зазначила пані Лясковська.

Оксана ЛАБОЙКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *