Ігор Базарник, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства: “Газопостачання у будинки на Зеленій припинено через порушення правил користування газом”.

|

“Сьогодні відбулось перекриття руху транспорту на вулиці Зеленій мешканцями гуртожитків на вул.Зеленій, 107 і 113. У ці будинки, які знаходяться на балансі “Укрбуду”, припинено газопостачання через порушення правил користування газом. У будинках розташовано близько триста квартир. На сьогоднішній день у приблизно 50 квартирах (уточнити цифру навіть неможливо, бо мешканці не всіх квартир допускають до обстеження) самовільно, без дозволу, без погодження провели переобладнання і провели самовільні врізки газу.

Тобто використовується газ у приміщеннях, які абсолютно не пристосовані для використання там газових приладів, газові плити розташовані у житлових кімнатах і у будь-який момент може бути або отруєння чадним газом, тому що відсутня вентиляція, якщо користуватися тільки однією кватиркою, цього абсолютно недостатньо. Тому “Львівгаз” вимушений був піти на такі кроки.

Справа в тому, що це питання виникло не сьогодні, а вже рік і швидше. Мешканці неодноразово отримували від “Львівгазу”, відповідних служб попередження про те, що цього робити не можна, що може бути нещасний випадок, пов”язаний або з вибухом газу, або з отруєнням чадним газом. Але, на жаль, ні мешканці, ні власник будинку – “Укрбуд” не відреагували належним чином. Тому виник такий факт. У місті було порушено громадський спокій, припинено рух транспорту на вулиці Зеленій, включаючи рух тролейбусів. Як наслідок, Львівське трамвайно-тролейбусне управління несе серйозні збитки, тому що два тролейбусні маршрути, по-перше, не забезпечують перевезення пасажирів, а по-друге, несуть матеріальні збитки. Це серйозні кошти. Тільки за учорашній вечір вони недоотримали близько 2,5 тис.грн. Сьогодні з самого ранку паралізовано рух. Тому що ми вимушені за наслідками таких самовільних дій мешканців по перекриттю дороги звертатися і в правоохоронні органи, і в прокуратуру для того, щоб поставити питання про відшкодування матеріальних збитків “Львівелектротрансу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *