Петро Комар: “Не хочу брати участі у брудних іграх, які ведуть навколо львівського футболу” - „Львівська газета“, 21 липня

|

Минулого тижня у ФК “Карпати” відбулися суттєві кадрові зміни. Валерія Ходукіна призначели головним тренером команди, а Юрій Дячук-Ставицький відтепер виконуватиме обов’язки генерального директора клубу. Його попередником був Петро Комар, який прийшов у “Карпати” кілька місяців тому. З чим пов’язані кадрові ротації в “Карпатах” “Газета” поцікавилася в екс-гендиректора клубу Петра Комара.

– Чому ви покинули “Карпати”?

– Річ у тім, що я написав заяву про звільнення за власним бажанням. Причиною такого кроку є стан мого здоров’я. Зараз я перебуваю в лікарні, а опісля не маю наміру повертатися в клуб.

– Подейкують, що ваше звільнення є наслідком звинувачень віце-президента ФФУ Стороженка. Він, зокрема, стверджує, що ви запитували, як можна домовитися з суддями про договірні матчі?

– Це – абсурд. Звинувачення Стороженка – такий “маразм”, який не вкладається в голові. Я з мікроінсультом і гіпертонічною кризою потрапив до лікарні. Мене просили повернутися в клуб. Однак не хочу брати участі у брудних іграх, які ведуть навколо львівського футболу. Я подумаю над тим, чи не подати на Стороженка до суду. Чесно кажучи, мені не хочеться витрачати свій час і псувати цією справою собі нерви.

– Коли саме ви потрапили до лікарні?

– Перед грою з “Дніпром”. Півтори доби лежав в комі – не пам’ятаю, що зі мною робили лікарі і хто навідував. Наразі медики не рекомендують займатися клубними питаннями.

– Нелегке становище львівських “Карпатах” якось вплинуло на ваше здоров’я?

– Мабуть, усе це роками нагромаджувалося – спосіб і ритм життя. Якщо ти надаєш пріоритет у власному житті роботі, а не відпочинкові, то, звісно, це впливає на здоров’я. Чесно кажучи, я ще ніколи не зазнавав таких стресів, як у футболі. Коли ти просто вболіваєш за свою команду – це одне, а коли ти бачиш, що є всі підстави перемагати, є нормальне фінансування, а команда не грає… Крім того, що команда не грає, зовні створюють перешкоди успішному виступу клубу. Звісно, це також позначилося на моєму здоров’ї.

– Ви маєте досвід політика. Чи не могли б ви порівняти політику зі спортом?

– Усюди є свої плюси та мінуси. У футболі є багато речей, які не витримують жодної критики та яких не витримує здоровий глузд. Цим футбол схожий на політику, особливо львівську. Проте хочу вам сказати, що й надалі займатимуся футболом. Не тим дорогим футболом, який потребує великих грошей і не завжди є “чистими”. Продовжуватиму розвивати жовківську Дитячу футбольну лігу, де я є президентом. Планую знайти однодумців і дещо розширити географію учасників цієї ліги. Наразі веду переговори з обласною владою, керівниками міста, спортивними функціонерами. Адже дитячий футбол не потребує розмов, а лише конкретних учинків. Утім, на жаль, і в дитячому футболі присутній бруд великого футболу – судді продають матчі.

– Які у вас стосунки з почесним президентом ФК “Карпати” Петром Димінським та іншими працівниками клубу?

– З усіма партіями, з усіма нормальними людьми у мене хороші стосунки. З нормальними людьми – нормальні стосунки. У ФК “Карпати” у мене також нормальні стосунки з усіма працівниками та Петром Димінським зокрема.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *