Ярослав Коваль: „Предусім оздоровити дітей із пільгами” - „Львівська газета“, 21 липня

|

Минулого місяця на території Львівської області працювало 677 оздоровчих таборів, на базі яких оздоровлено 76807 дітей, що становить 21,8% від загальної кількості школярів. Такі дані наводить прес-служба головного управління у справах сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації.

Упродовж липня-серпня головне управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА за кошти з державного бюджету планує оздоровити 1048 дітей. Серед них: 500 дітей хворих на гіпоплазію зубної емалі, а також діти-сироти, діти-інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених і багатодітних сімей.

Детальніше про програму оздоровлення дітей нашої області “Газеті” розповів начальник відділу дитячих і сімейних програм головного управління сім’ї та молоді ЛОДА Ярослав Коваль.

– Ярославе Богдановичу, як відомо, сезон відпочинку розпочався майже місяць тому. Що вдалося зробити?

– Від 1 червня літні табори, розташовані переважно в Сколівському, Трускавецькому, Дрогобицькому районах, Моршині та ін., розпочали приймати дітей на відпочинок. До 22 червня в таких закладах оздоровили 60 тис. школярів. Це становить 17% від тієї кількості, яку облдержадміністрація поставила за мету. Ще 23% дітей відпочиватимуть упродовж наступних двох місяців. З усіх таборів лише 26 – стаціонарні, тобто такі, що підпорядковуються безпосередньо нашому управлінню. Інші ж належать навчальним закладам.

– Зрозуміло, що в кожному разі всіх школярів оздоровити не вдасться. У постанові ОДА сказано лише про 40% дітей. За яким принципом їх відбирають?

– Передусім можливість оздоровитись надають дітям із пільгами: сиротам, дітям, які постраждали внаслідок чорнобильської та скнилівської трагедій, інвалідам, школярам із багатодітних і малозабезпечених сімей, дітям загиблих шахтарів. Для них із державного й обласного бюджету виділено кошти на відпочинок у таборах. Тобто путівки вони отримають безкоштовно. Ті, хто не належить до жодної з категорій, мають право на платний відпочинок. Орієнтовна ціна за день перебування в таборі – 35 гривень. Щодо платних путівок слід звертатися безпосередньо до адміністрації табору.

– 35 гривень – не така вже й мала сума. Чи відповідають умови проживання ціні?

– У таборі дітей забезпечують чотириразовим харчуванням. Меню – доволі різноманітне. Проводять профілактичні й оздоровчі заходи, масаж, лікувальну фізкультуру. Також відбуваються культурно-просвітницькі програми, концерти, змагання тощо.

– Коли йдеться про розподіл безкоштовних путівок – це привілей лише для львів’ян чи й для дітей із районів?

– Безперечно, ми дбаємо не тільки про мешканців міста. Усі путівки будуть пропорційно розподілені між різними районами Львівської області. Особливу увагу звертаємо на оздоровлення дітей із села Вербляни Яворівського району через шкідливий вплив на їхнє самопочуття військового полігону, що там розташований.

Розмовляла Марта Чорна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *