Своя людина на посаді - „Поступ“, 20 липня

|

Обласне управління Державтоінспекції у Львівській області має нового начальника. Як і прогнозував „Поступ“, ним став екс-начальник обласного МРЕВ Зиновій Червінко. Нагадаймо на цій посаді він замінив Сергія Марусича, який керував управлінням ДАІ протягом року, а тепер перейшов на аналогічну посаду у Кіровоградську область.

За неофіційною інформацією, „організувати“ відставку Сергія Марусича Олег Сало прагнув від першого дня свого призначення на посаду начальника УМВСУ у Львівській області. Таку упередженість до підлеглого пояснюють тим, що Марусич через земляцтво був людиною, безпосередньо пов`язаною з самим міністром внутрішніх справ Миколою Білоконем, а отже, такою, на яку Олег Сало не міг покладатися вповні. Нагадаємо, що підставою для звільнення, чи то пак переведення в іншу область Сергія Марусича стали результати двомісячної київської перевірки в управлінні, за якими, зокрема, порушено дві кримінальні справи проти працівників ДАІ.

Натомість Зиновія Червінка віддавна вважають людиною з команди Олега Сала. Свого часу вони разом працювали у львівському обласному управлінні ДАІ, разом „пережили“ скандал 2001 року з незаконною реєстрацією автомобілів. Кажуть, що тоді Червінко, який обіймав посаду начальника реєстраційного відділу, „прикрив“ свого керівника і всю імовірну вину за виявлені порушення був готовий взяти на себе. Цю версію опосередковано нині підтверджує і сам Червінко. „Я особисто провів розслідування, з`ясував схему, за якою здійснювалася фальшива реєстрація автомобілів, виступив ініціатором порушення кримінальної справи. Зараз цим займається міська прокуратура,“ — учора заявив він.

Цікаво, що після такої „героїчної“ ініціативи Червінко позбувся керівної посади у МРЕВ. Тепер він переконує, що своїми діями 2001 року, тобто викриттям злочинної групи, яка діяла за сприяння працівників Львівської обласної ДАІ, він просто перейшов комусь дорогу. „Для певних осіб це був цинізм з моєї сторони по відношенню до них,“ — переконаний він.

Слід нагадати, що, коментуючи наші припущення щодо кандидатури майбутнього начальника УДАІ у Львівській області, Олег Сало пообіцяв, що це буде людина з кришталево чистою біографією і репутацією (“Поступ“ від 3 липня). Офіційна біографія Червінка справді не викликає підозр, натомість, як стверджують джерела „Поступу“, наслідком скандалу 2001 року стало порушення проти нього двох кримінальних справ, які, якби не описана уже вище відданість пана Зиновія керівництву, очевидно, загрожували і самому Олегові Салу.

ДОВІДКА

Попри усі намагання, „Поступу“ так і не вдалося отримати детальної біографії Зиновія Червінка. Дані про життєвий шлях та просування службовою драбиною цього представника державної влади не є доступними для громадян на сайтах жодної офіційної установи. Не були готові надати їх і у Львівській обласній ДАІ, хоча пан Червінко працює тут з 1999 року.

Тож подаємо ту біографічну інформацію про пана Червінка, яку вчора він сам вирішив нам розказати. Отже, Зиновій Червінко народився 1962 року у Львові. Закінчив Орловську спеціальну середню школу. Починав працювати інспектором з розшуку у Золочівському районному ДАІ. Згодом обіймав посаду дільничного інспектора ДАІ Шевченківського району Львова. Був начальником Львівського обласного МРЕВ, а потім начальником групи контролю за роботою Львівського обласного МРЕВ. Одружений, має чотирьох дітей.

Учора Зиновій Червінко провів першу на новій посаді прес-конференцію. На ній він пообіцяв громадськості, що насамперед займатиметься профілактикою дорожньо-транспортних пригод, обстеженням вулично-шляхової мережі та запобіганням викрадень авто (зараз відсоток розкриття таких злочинів становить 40%).

Юлія БОЖОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *