Як жартують у провінції - „Львівська газета“, 20 липня

|

Схоже, прихильники Віктора Януковича на Львівщині, принаймні у глибинці, позбавлені почуття гумору. Голова сільради скасував рок-концерт через анекдот про “два походи на зону”.

Інцидент трапився в неділю увечері у селі Сприня Самбірського району, де святкували чергову річницю заснування Української Головної Визвольної Ради. Саме в цьому селі 60 років тому відбулись установчі збори УГВР.

Перша частина святкування – офіційна – пройшла без ексцесів. Після урочистого покладання квітів до пам’ятника засновникам УГВР відбувся мітинг, де виступили учасники руху опору 1940-1950 рр., а також донька президента УГВР Кирила Осьмака Наталя Осьмак.

Окрім офіціозу, було заплановане і “неформальне” святкування для молоді – рок-концерт, який організувало Студентське братство Львівщини. Як розповів “Газеті” заступник голови СБЛ Андрій Федишин, музиканти, які приїхали до Сприні, зуміли впоратися навіть із такою проблемою, як відсутність електроструму – він у дивний спосіб зник перед концертом. Проблему вирішили, прилаштувавши генератор. Попри те, що до Сприні приїхало сім гуртів, серед яких три зі Львова – “Верховна зрада”, “Далі” та “Річ без господаря”, шоу не відбулося.

За словами лідера гурту “Верховна зрада” Юрка Лавріна, якому не пощастило виступити у Сприні, після програми гурту “Далі” та гостей із міста Чоп NU-TONE ведучий вечора вирішив підігріти публіку анекдотом про прем’єра Януковича. Схоже, керівництву табору не сподобався жарт про два “походи на зону” кандидата у президенти, адже після цього зникло світло і концерт банально зірвали.

– Потім на сцені з’явився голова сільради Сприні та, мотивуючи тим, що музиканти “пропагують не таку музику”, заборонив виступи, – розповів “Газеті”Андрій Федишин.

Емоційнішим в оцінці подій був музикант із гурту “Річ без господаря”, який, утім, просив не називати його прізвища.

– Прийшли п’яний директор табору та депутат обласної ради від Самбірщини, який почав розмахувати посвідченням, – сказав він.

Головним аргументом для заборони концерту було те, що табір – дитячий, тому там не можна виконувати рок-музику. Однак Андрій Федишин стверджує, що в таборі, де відбувався концерт, дітей було дуже мало.

Цікаво й інше: особам, які скасували концерт, не сподобався репертуар його учасників. За їхніми словами, директор табору навів “чудове” порівняння: “Учора в таборі слухали справжню українську музику – Вєрку Сердючку”… Гадаємо, коментарі тут зайві.

Вікторія Бондарчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *