“Запорожцем” до Перемишля - „Львівська газета“, 14 липня

|

15 липня на пл. Ринок перед Ратушею під патронатом голови Львівської облдержадміністрації Олександра Сендеги та маршалка Підкарпатського воєводства Лешека Дептули відбудеться церемонія відкриття параду-презентації автомобілів, які візьмуть участь у автопробігу “Львів-Перемишль” ретроавтомобілями. Це будуть машини Львівського авто-фан-клубу “ЗАЗ-Козак” і Автомобільного клубу Жешува, повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

О 15.30 відбудеться старт автопробігу вулицями міста за легендарним маршрутом – “Львівським трикутником” – із презентацією автомобілів, а о 17.00 – нагородження переможців. Після цього учасники вирушать до міжнародного пропускного пункту Краковець.

За інформацією прес-служби, акція відбувається в рамках року Польщі в Україні, а приїзд польської делегації – своєрідна відповідь на акцію української сторони. З 1 до 5 травня цього року антикварні львівські “горбаті” “Запорожці” взяли участь у фестивалях антикварних авто у Варшаві та Резині.

Як повідомив президент авто-фан-клубу “ЗАЗ-Козак” Євген Кравс, клуб намагається відновити автоперегони історичним маршрутом. “Вибираючи цю трасу, наші предки не прогадали: серед багатьох варіантів, які розглядали, найкраще всім вимогам відповідав так званий “Львівський трикутник”, тобто вулиці Пелчинська (нині – Вітовського), Стрийська та Кадецька (Гвардійська). Крутий підйом (вул. Стрийська), крутий узвіз (вул. Гвардійська) і довга пряма з поворотами великого радіуса надавали цій трасі своєрідного незабутнього характеру, що поєднував елементи поширених того часу гірських перегонів і кільцевих змагань. Завантаження двигуна на підйомі, гальмівної системи на спуску і максимальна швидкість на прямому відрізку вимагали відмінної підготовки автомобіля та доброї фізичної кондиції від гонщика. Всі автомобільні перегони серії Гран-прі, які відбулися у Львові, проходили саме на “Львівському трикутнику.” Першим переможцем Гран-прі Львова у 1930-му став варшав’янин Хенрик Ліефельд.

Л.Г.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *