Роман Павлів, головний санітарний лікар Львівської області: “Санітарно-епідеміологічним благополуччям у місті повинні займатися органи виконавчої влади”

|

“Санітарно-епідеміологічним благополуччям у місті повинні займатися органи виконавчої влади, ми ж лише контролюємо їх. Однак, сьогодні виникла деяка неузгодженість виконання повноважень, й досі чинне законодавство не передбачає механізму їх виконання.

Підприємцю замало лише одного дозволу на встановлення торгової ятки, він повинен отримати низку документів і в інших структурах. Міська влада видає лише дозволи, не контролюючи доцільність встановлення ятки на тому чи іншому місці та не стежить за дотримання підприємцем санітарних вимог. Відтак ми змушені це проконтролювати, проте яток багато, а нас мало. Мушу зауважити, що ситуація з цим в регіонах набагато краща, а тут винна влада.

Сьогодні на кожних 10-ти метрах розміщена ятка при тому, що поблизу розташований великий магазин. В цей “міні-супермаркет” підприємець намагається втиснути все можливе – від продуктів до холодильника і ксерокса та ще й “лівим” фаршом підторгувати. Так чинять лише свідомі порушники”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *