Вода, яка не доходить до львів`ян - „Поступ“, 9 липня

|

На вулиці Бойківській, що у Франківському районі Львова, уже четвертий день поспіль не припиняється витік води з міської водогінної мережі, яку вкотре прорвало. Прибувши на місце аварії, кореспондент „Поступу“ побачив, що вода утворює цілі ріки і тече аж до вулиці Сахарова, руйнуючи при цьому дорогу.

Зателефонувавши у диспетчерську „Львівводоканалу“, ми з`ясували, що виклик з Бойківської, 30 надійшов ще у понеділок. Проте головний інженер підприємства Володимир Садовий повідомив, що довідався про це лише у четвер. За його словами, аварію ліквідують сьогодні, оскільки окрім цієї проблеми, у них є й інші, які потребують термінового вирішення. До того ж пан Садовий повідомив „Поступу“, що на капітальний ремонт коштів зараз немає, отож, мешканцям Бойківської доведеться зачекати на нього аж до наступного року. Труднощів додає і той факт, що вулицею Бойківською пролягає кабельна мережа Львівського політехнічного університету, і тому всі роботи з капремонту потрібно узгоджувати з „Політехнікою“. Для того, аби повністю замінити старі труби на цій ділянці, необхідно аж 200 її метрів, а це сьогодні підприємству не по кишені.

Водночас мешканці вулиці зазначили, що аварія водогону у цьому місці трапляється не вперше. Вони звертались у „Львівводоканал“ вже кілька разів з проханням полагодити мережу. Та підприємство проводило тільки косметичні ремонти труб. До речі, вода, що витікає, є абсолютно чистою і придатною для вживання. Досить цікавим є той факт, що такі аварії у Львові відбуваються чи не щодня. Наприклад, учора їх було зафіксовано аж 29. До того ж більшість із них трапляється саме в тих місцях, де вже проводили ремонтні роботи.

Христина ПЕТРІВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *